Pagina's

woensdag 6 mei 2009

Mijn schat van een stad

Mijn schat van een stad is Almere en dan vooral Almere-haven.
Wij, Jan de kinderen en ik zijn geboren in Rotterdam en hebben daarna gewoond in Hoogvliet toen verhuisd naar Amersfoort en dan nu sinds een jaar of twintig wonen wij in Almere. Eerst in de muziekwijk later in de stedenwijk maar nu eindelijk al weer een paar jaar in haven of het dorp zoals het ook genoemd wordt.
Toen wij in Almere kwamen wonen wilden we eigenlijk al na een half jaar naar haven verhuizen maar dat heeft al met al bijna 15 jaar geduurd.Haven ligt aan de andere kant van de A6 afgescheiden van de rest van Almere. Als rode draad loopt de rondweg, als je op een kaart kijkt is er een soort lus met daaraan zij-dreven waar aan de wijken als een cirkel zijn aangeplakt.

Maar ook een ruine van een kasteel wat waarschijnlijk alleen maar staat te verpauperen, terwijl er een prachtige tuin al aangelegd was.En gelukkig voor ons en de hond wonen wij bijna aan de voet van het kasteel aan de rand van het bos. Wandelen en fietsen elke dag is het daar heerlijk.

Een andere schat is het wonen vlakbij het Gooimeer, waar in het voorjaar al vroeg de boten te zien zijn. Maar waar ook de paardenvelden zijn met wat kleinvee. In de bodem van haven zijn verschillende scheepswrakken gevonden die dateren uit de tijd van de Zuiderzee en herkenbaar zijn gemaakt door van bomen de romp van een boot te maken.
Maar.
Vlakbij die dijk op loopafstand, wonen onze kinderen en kleinkinderen en dat maakt het wonen in een schat van een stad zo bijzonder na alle omzwervingen die wij in ons leven hebben gemaakt.