Pagina's

donderdag 1 maart 2018

The dense Forest

De Uitdaging , de naam van deze groep en die naam is volkomen terecht.
Het is altijd weer een uitdaging om met een thema aan de slag te gaan. Het leert me anders kijken en  voor mij is het een echte uitdaging om me aan de afgesproken formaten te houden.
Aanvankelijk wilde ik met alleen met natuurlijke materialen werken. Tijdens een wandeltocht heel veel berkenbarstschors verzameld en in mijn "schatkist"met mooie materialen vond ik kaneelbarst, vilt en papier en heb daar mee gespeeld en composities gemaakt.  Maar t was t gewoon niet...

Gelukkig viel mijn oog op een grijze katoenen lap in mijn "schatkist" Een lap waar ik al eens aan begonnen was en wat in mijn ogen mislukt was. Maar nu viel het kwartje wel ;-) hier ga ik mee verder...

Ik hou ontzettend van texturen en ook bomen hebben met hun verschillende barsten prachtige texturen en dat wilde ik graag weergeven in mijn werk. ( hieronder n detail)

De basislap is gemaakt van een dik grijs katoen en een dunne betting waar ik dmv freemotion en wassen in de machine een krimp in had laten ontstaan.  Ik ben met textielverf verder gegaan om contrast tussen de achtergrond en de bomen te creeren. Daarna heb ik het geheel met de hand op een industrieel grijs vilt gezet. Ik hou niet van strakke kaders en ook dit werk leende zich voor wat uitsteeksels ;-)