Pagina's

dinsdag 21 juli 2009

Nieuwe thema??

Guttepetut, ben ik even een paar daagjes weg krijg je de opdracht, zoek eens een leuk thema voor 1 augustus (as ht effe kan).
Heel veel ideeen komen dan in mijn hersenpan voorbij, maar maak dan eens een keuze die voor iedereen te realiseren is. Dus hier komt het:
LOGO
Overal kom je ze tegen, logo's. Je kunt bijna geen blad openslaan of een tv zender zappen of er is wel een logo aan verbonden. Dus welk logo ligt het dichts bij jou, waar staat het voor jou voor, en kan je het logo naar jou eigen idee omwerken.
Dus een foto van het orgineel en een foto van jouw idee en uitwerking daarvan. Heel veel succes.
mia

Een stukje vlinder

Dit is mijn quilt die ik maakte voor deze groep. Hij is gemaakt door met transferverf een stuk fluweelachtig spul van de markt van een afbeelding te voorzien en deze daarna machinaal (in het blauw) en met de hand door te quilten.

Het is een stukje van de vleugel van een vlinder. Een tijdje terug had ik prachtige foto's van details van motten uit een oud tijdschrift geknipt en het leek me leuk om daar iets mee te doen. Jammer genoeg had ik die in de drukte rond het showroom klaar maken van ons huis of weggegooid of te goed opgeruimd, dus ik kon ze niet meer vinden. Wat ik me nog wel herinner dat het meeste opviel in die foto's was de pluizigheid van die beesten. Gelukkig is er altijd nog het internet, waar ik een foto van een stuk van een vlindervleugel vond. Ik heb de foto ongeveer nageschilderd met transferverf en om de pluizigheid te krijgen heb ik dus die enge stof van de markt gebruikt.

This post is crossposted on Margeeth's quilt-blog.