dinsdag 21 juli 2009

Een stukje vlinder

Dit is mijn quilt die ik maakte voor deze groep. Hij is gemaakt door met transferverf een stuk fluweelachtig spul van de markt van een afbeelding te voorzien en deze daarna machinaal (in het blauw) en met de hand door te quilten.

Het is een stukje van de vleugel van een vlinder. Een tijdje terug had ik prachtige foto's van details van motten uit een oud tijdschrift geknipt en het leek me leuk om daar iets mee te doen. Jammer genoeg had ik die in de drukte rond het showroom klaar maken van ons huis of weggegooid of te goed opgeruimd, dus ik kon ze niet meer vinden. Wat ik me nog wel herinner dat het meeste opviel in die foto's was de pluizigheid van die beesten. Gelukkig is er altijd nog het internet, waar ik een foto van een stuk van een vlindervleugel vond. Ik heb de foto ongeveer nageschilderd met transferverf en om de pluizigheid te krijgen heb ik dus die enge stof van de markt gebruikt.

This post is crossposted on Margeeth's quilt-blog.

4 opmerkingen:

mia de vos zei

ach die enge stof heeft wel een leuke quilt opgeleverd, een tijdje terug zag ik een collectie foto's met details van vlinders, deze had er tussen kunnen hangen.
mia

hannie zei

De velours stof vind ik uitermate geschikt voor je thema! Echt mooi je detail van vlindervleugel. Goede wergave, Margeeth!

Trees zei

Wat een mooi effect Margeeth.


gr.Trees

Corinne zei

Hoi Margeeth,
Goed gevonden met het velours, je quilt is heel goed gelukt. En dan de effecten die je krijgt door met de hand te borduren, heel mooi geworden.
Gr. Corinne