Pagina's

maandag 18 december 2017

Kruidenier.

Bij het woord nostalgie krijg ik gelijk de kleuren bruin, beige binnen, kleuren waar ik helemaal niet van hou, waarschijnlijk doordat mijn ouders eiken meubelen hadden. Verder nadenkend over dit thema herinnerde ik me foto's die in mijn moeders bezit zijn. Een dagje gepland om alle albums eens uit de kast te trekken bij haar en inspiratie op te doen.



Daar vond ik deze foto van mijn opa met de transportfiets, waarmee hij de bestelde boodschappen rond bracht naar zijn klanten. Hij had een A&O winkeltje,kruidenier heette dat vroeger,  waar nog veel los verkrijgbaar was, losse suiker, rijst e.d.Deze klanten schreven wat ze nodig hadden in een boekje, die ging opa 'ophoren' en de volgende dag bracht hij de boodschappen weg en aan de keukentafel werd afgerekend.




Eerst een lap geverfd, naar elkaar toeverven met aan de ene kant geel, aan de andere kant blauw. De oude foto vergroot op 6 A4-tjes en overgetrokken op calqueerpapier, de lijnen op de ondergrond genaaid. Dit keer heb ik opa met acrylverf vorm gegeven.


Sommige merken zijn er nog steeds en hebben nog na genoeg hetzelfde logo, A&O is helemaal opgegaan in JUMBO.
Het boekje in de borstzak!