Pagina's

dinsdag 6 november 2018

10 Jaar De-Uitdaging deel 1


10 jaar De- Uitdaging
April 2008 bedacht Mia de Vos- Weber dat het leuk zou zijn om een Nederlandse groep op te  richten met een blog. Zij zat met Wil Opio in de auto op weg naar de Quilten Speciaalcursus en vertelde haar idee. Wil wist hoe je een blog maakte en zo is de De-Uitdaging ontstaan.
Al binnen korte tijd waren er veel quiltsters die ook meededen en werden er 50 x 50 cm quilts met een door 1 van de leden gekozen thema gemaakt.Omdat er leden elkaar tegen kwamen op tentoonstellingen maar niet van elkaar wisten wie het waren kwam er 10 april 2010 een bijeenkomst bij Marjo thuis. Leuk elkaar en de quilts in het echt te zien.


2e bijeenkomst 26 februari 2011 in Utrecht op het werk van Margeeth. 
Er worden plannen gemaakt om als groep te gaan exposeren. Te beginnen met gezamenlijk meedoen aan de Miniatuurquilts tentoonstelling 2011 van het Quilters Gilde met het thema Muziek.


3e Bijeenkomst op 4 januari 2012 in Hoofddorp bij Marjo (van der Leeuw). Ook hier weer een show and Tell en lekkere hapjes.We hebben druk gewerkt aan het krijgen van een expositie plaats zodat we in 2012 wel 4 exposities hebben. te beginnen met:
De EXPO RIJSWIJK Patchwork & Quiltdagen in de Floriade kassen in Vijfhuizen. 4 heel koude dagen in begin februari. Hannie heeft een groepsquilt gemaakt waaraan de leden een vierkant hebben bij gedragen.10 thema's en daar tussen ruimte om demonstraties te geven. Ook echtgenoten helpen mee bij het ophangen van al die quilts.
Mia en Marjo gaven dagelijks 2 x een presentatie over de groep en de making off van een quilt maar door de kou was het wel erg oud om daar te komen zitten. Buiten reden sneeuwschuivers om de aanrijroute sneeuwvrij te houden.


Expositie nummer 2 was maart 2012 weer deelnemen als groep aan de Miniatuurquilts tentoonstelling van het QuiltersGilde in Dieren. thema "Element van een dier" voor het thema " Dieren"


Daarmee haalde we ook de Quiltnieuws.


Expositie nummer 3: juni 2012 Quilt Festival Noord Groningen.
In het "Schathuis van de Menkemaborg hadden we 2 kamers van dit historische gebouw om weer nieuwe en oudere thema's te laten zien. 


Ook nu weer hulp van leden en echtgenoten om alles mooi op te hangen. b.v. thema' Zon, Alles in 1 kleur en Water.Expositie nummer 4:
De-Uitdaging voor 6 weken in de Galerie Smederij in Sappermeer (Groningen).


In een voormalige smederij nog een expositie waarbij het meest recente thema heel toepasselijk "Smederij "was. Ook hier weer meerdere thema's b.v. "Roest. "Voor deel 2 zie het blogbericht hier onder.

10 jaar De-Uitdaging deel 2


10 jaar De-Uitdaging 
vervolg

Tijdens de Open Dagen van Trapsuutjies begin september 2013 deden een aantal leden mee aan de expositie van quilts waarin de verf van Trapsuutjies was verwerkt.
2e expositie van dat jaar was 2 november 2013 in het "t Vinkhuys in Groningen (stad) .
Marjolein gaf daar demonstratie met haar naaimachine en had de zwarte lappen gemaakt om de quilts op te exposeren.
31 januari 2015 weer een bijeenkomst van de groep bij Marjo.  Ook nu hebben we behalve Show and Tell zelfgemaakte gerechten voor de lunch.


Het thema Zelfportret doet  maart 2015 mee op de Miniatuurquilts tentoonstelling van het Quiltersgilde. in Vlaardingen.
Zomer 2015 heeft De-Uitdaging een expositie in het Museum Het Leidse Wevershuis en daar hebben we het hele historische huisje om 10 thema's te laten zien.Thema Maathouden/ Wevershuisje hangt er in de woonkamer. De nieuwe Groepsquilt ( weer door Hannie gemaakt met bijdrage van de leden)  hangt achter in de gang.


Thema Onthulling  hangt op de zolderverdieping.Bijeenkomst in Hilversum op 29 april 2015. Nu hebben we een Show and tell en voor de  lekkere hapjes ook een workshop. Eco printen op papier. Terwijl de pannen met ecoprint op het gas staan lekker lunch en dan kijken hoe de resultaten zijn.29 april 2017 Bijeenkomst bij Hannie. Mia meldt dat ze stopt met de De-Uitdaging. We doen een workshop van Hannie. Met papier collages maken op stof.10 maart 2018 bijeenkomst bij Hannie. De plannen voor een jubileum tentoonstelling verder doorgesproken en workshop.


De- Uitdaging met 5 thema's van de huidige leden op de Handwerk & Quiltdagen.
We hopen iedereen daar te ontmoeten.