Pagina's

maandag 18 januari 2010

Alles in één kleur "Zea Mays"

Viel nog niet mee, om aan deze opdracht te voldoen? Dit keer bedacht door Jans Koster. In October. We hadden weer 3 maanden om er aan te werken, tot 1 februari. Nu was ik al langer van plan, om bovenstaande pentekening (Door mijn man gemaakt 30 jaar geleden!) eens te gebruiken voor een opdracht. Daarom heb ik er thermofax screens van laten maken, in 2 maten. Maar toen nog de ondergrond?
Uiteindelijk is mijn keus gevallen op bovenstaande lap. Geverfd in één kleur verf. waardoor toch verschillende tinten in de lap kwamen. Ook wat kleine lapjesjes linnen meegeverfd De lap heb ik verdeeld in stukken, en daarop enkele zeefdrukken gemaakt. Ook een stukje tyvek in de kleur gemaakt, ( komt niet helemaal goed uit op de foto) en zo een compositie gevormd. "Zea Mays "is de latijnse naam voor Turkse mais, ofwel gewone mais.

Alles in dezelfde kleur garen machinaal gequilt, en ook nog heel wat knoopjessteken en andere steken met de hand gedaan. Hierboven een detail , van de zeefdruk, en tyvek. Ik ben wel tevreden met het resultaat.