Pagina's

dinsdag 8 februari 2011

Mijn Kuil
Vanaf mijn eerste zomer tot mijn twaalfde jaar kampeerde ik met mijn ouders aan zee. De eerste 4 jaar op Texel een paar weken. Later de hele zomervakantie in Bloemendaal met broertjes en zusje erbij. Ik heb daar goede herinneringen aan. Elke dag spelen op het strand en in zee. Alsof het toen elke dag mooi weer was.
Voor dit thema wilde ik terug tot wat ik me kon herinneren als het eerste dat ik zelf maakte.
Ik voel me altijd het gelukkigst als ik iets kan maken.
Aan het strand was het zand waar ik eindeloos mee kon spelen. Een kuil graven en een berg/kasteel bouwen zal dus wel het eerste zijn wat ik zelf maakte.
De kuil was mijn huis en ik versierde die met schelpen en allerlei dingen die je op het strand kon vinden.
Zo vond ik ook eens een afgebroken stoelleuning en die deed dienst als deur van mijn kuil. Dagen had ik een huis met een echte deur. Tot alles opeens weer verdwenen was. Mijn vader heeft mij ook nog op de foto gezet met die "deur".


De lucht bestaat in de quilt uit verschillende kleuren blauwe organza in laagjes op wit katoen. gequilt met een heel lichtblauwe organza over alles heen.De schelpen zijn genaaid en gelijmd op verschillende creme stoffen.
De handen zijn van satijnvoering, eerst beschilderd en daarna ruimtelijk gequilt. De schelp is van een hologrammen zilveren stof en ook 3D.