dinsdag 8 februari 2011

Mijn Kuil
Vanaf mijn eerste zomer tot mijn twaalfde jaar kampeerde ik met mijn ouders aan zee. De eerste 4 jaar op Texel een paar weken. Later de hele zomervakantie in Bloemendaal met broertjes en zusje erbij. Ik heb daar goede herinneringen aan. Elke dag spelen op het strand en in zee. Alsof het toen elke dag mooi weer was.
Voor dit thema wilde ik terug tot wat ik me kon herinneren als het eerste dat ik zelf maakte.
Ik voel me altijd het gelukkigst als ik iets kan maken.
Aan het strand was het zand waar ik eindeloos mee kon spelen. Een kuil graven en een berg/kasteel bouwen zal dus wel het eerste zijn wat ik zelf maakte.
De kuil was mijn huis en ik versierde die met schelpen en allerlei dingen die je op het strand kon vinden.
Zo vond ik ook eens een afgebroken stoelleuning en die deed dienst als deur van mijn kuil. Dagen had ik een huis met een echte deur. Tot alles opeens weer verdwenen was. Mijn vader heeft mij ook nog op de foto gezet met die "deur".


De lucht bestaat in de quilt uit verschillende kleuren blauwe organza in laagjes op wit katoen. gequilt met een heel lichtblauwe organza over alles heen.De schelpen zijn genaaid en gelijmd op verschillende creme stoffen.
De handen zijn van satijnvoering, eerst beschilderd en daarna ruimtelijk gequilt. De schelp is van een hologrammen zilveren stof en ook 3D.
8 opmerkingen:

Corinne zei

Heel byzonder, vooral zoals je de handen gemaakt heb vind ik heel speciaal. Ze zijn heel prominent aanwezig en geven het geheel iets heel byzonders. Ze houden de schelp vast alsof het iets heel kostbaars/dierbaars is en dat is waarschijnlijk ook de bedoeling geweest dus het is heel goed gelukt.
"Fijne herinneringen" straalt van de quilt af.

Hannie zei

Inderdaad omvatten de handen iets heel kostbaars. Jou eigen herinneringen en ook jou creativiteit, die je gelukkig maakt toen al,en nu nog steeds! Heel mooi verbeeld!

christina zei

Die handen zijn net echt. Wat heb je dit ontzettend mooi gedaan. Echt een plaatje.

mia de vos-weber zei

Hoi Marjo, ik dacht even dat de handen er los boven op lagen, toen ik de foto vergrootte zag ik hoe je ze er in verwerkt hebt.Het lijkt wel of ze boven water gehouden worden. Je kunt zien hoe belangrijk die vondst van de schelp is. Mooie herinnering en mooi uitgewerkt met die stralende blauwe lucht.

Marjo zei

Ik vind het een prachtige quilt, alleen vind ik de handen wat eng overkomen, toch heb je ze goed weergegeven. Ze houden wel iets speciaal vast en dat geeft een betekenis aan het geheel.
Marjo L.

nadia zei

Prachtig weergegeven, ook ik vind de handen wel een beetje griezelig, neemt niet weg dat je ze heel kunstig gemaakt hebt. De schelp vind ik heel echt lijken, nooit geweten dat er ook al hologrammenSTOF bestaat. En wat een lief en dierbaar fotootje van jou en je stoelleuning.

marjolijn zei

Bijzondere herinnering en ook heel mooi weergegeven. Mijn eerste indruk van de handen was ook "wat eng, maar bijzonder". Ik zie dus dat ik daar niet de enige in ben. Toch heel erg knap gemaakt en mooi hoe ze iets kostbaars vasthouden.

Ellen zei

Wat weer een mooi verhaal,de handen zijn inderdaad opvallend maar het geheel geeft een mooi eindresultaat.