Pagina's

donderdag 28 april 2011

RUST ROEST


Ook ik had wel een keer een lapje om oud ijzer gewikkeld maar er verder niets mee gedaan.
Volgens van Dale zijn er meerdere betekenissen voor roest en die heb ik gecombineerd.
Roest op metaal als gevolg van oxidatie maar roest is ook de plaats waar kippen slapen, de stok maar ook de nachtelijke verblijfplaats van vliegend wild.
Dus ons kippenhok maar eens bekeken op waar roest zich zou kunnen voordoen. Omdat het van hout is heb ik zelf maar een plek bedacht. De kippen slapen s'nachts op een stok die in een metalen ophanging zit.

Op de quilt zie je een witgeschilderde plank met een roestvlek onder de stokophanging. De kip is net aan het wakker worden en heeft haar kop nog niet omgedraaid. De houtnerf is gequilt. Voor de poten heb ik de achterkant van een gemeleerde stof gebruikt. De zitstok heeft ook gequilte houtnerf.Het gaas heb ik met rubbing met zilver oilpaintstic over het echte gaas gedaan op een blauwgrijze stof en daar weer op zijn klimop blaadjes geschilderd met textielverf. Alles is in de vorm van het gaas en de blaadjes gequilt. Er groeit geen klimop meer in het hok omdat de kippen dat opeten.Dit zijn onze kippen, Vera en Iris. Ik heb voor Iris de zwartgezoomde Wyandotte gekozen in de quilt omdat de zwartgezoomde veren de houding het beste uitbeelden.