Pagina's

donderdag 28 april 2011

RUST ROEST


Ook ik had wel een keer een lapje om oud ijzer gewikkeld maar er verder niets mee gedaan.
Volgens van Dale zijn er meerdere betekenissen voor roest en die heb ik gecombineerd.
Roest op metaal als gevolg van oxidatie maar roest is ook de plaats waar kippen slapen, de stok maar ook de nachtelijke verblijfplaats van vliegend wild.
Dus ons kippenhok maar eens bekeken op waar roest zich zou kunnen voordoen. Omdat het van hout is heb ik zelf maar een plek bedacht. De kippen slapen s'nachts op een stok die in een metalen ophanging zit.

Op de quilt zie je een witgeschilderde plank met een roestvlek onder de stokophanging. De kip is net aan het wakker worden en heeft haar kop nog niet omgedraaid. De houtnerf is gequilt. Voor de poten heb ik de achterkant van een gemeleerde stof gebruikt. De zitstok heeft ook gequilte houtnerf.Het gaas heb ik met rubbing met zilver oilpaintstic over het echte gaas gedaan op een blauwgrijze stof en daar weer op zijn klimop blaadjes geschilderd met textielverf. Alles is in de vorm van het gaas en de blaadjes gequilt. Er groeit geen klimop meer in het hok omdat de kippen dat opeten.Dit zijn onze kippen, Vera en Iris. Ik heb voor Iris de zwartgezoomde Wyandotte gekozen in de quilt omdat de zwartgezoomde veren de houding het beste uitbeelden.10 opmerkingen:

Ellen zei

Marjo wat een enig quiltje ,weer helemal anders dan de rest,erg origineel.En weer wat geleerd ,het stokje waar de kip op zit heet roest.

marjolijn zei

Ja, wat een ontzettend leuke denkwijze heb je gehad. Zo anders weer en heel verrassend. En ik vind dat je kip een mooi model is geweest. Heel mooi geworden.

Hannie de Beer zei

Een heel originele denkwijze Marjo!
Ik zag de foto, en dacht meteen: Dit is de kip van Marjo!
Goed bedacht en mooi uitgevoerd!

mia zei

Wat heb je Iris geweldig uitgevoerd, ook je ontwerp en uitleg over rust roest is goed gevonden, ach en waar zouden we toch zijn zonder van Dale. De synoniemen die ze geven kunnen je op briljante ideeen brengen.
gr.mia

Marion zei

Wat een mooi quiltje! Leuk hoe jij er zo'n andere draai aan dit thema hebt gegeven. Fijn hoe je er ook zo'n uitgebreide uitleg bij geeft. En je kip is zo herkenbaar.

Margeeth zei

Wat een leuk en origineel quiltje.

Quiltgroep Tinte zei

Wat leuk gevonden en een totaal andere uitstraling geworden.
Heel bijzonder.

Anoniem zei

Geweldig Marjo. Ik vind het een prachtig quiltje en wat een goed idee om de tralies met oilpoint te "rubben".
Ik ben ook zo gek op kippen!
Marjo

Irma Markus zei

Hoi Marjo, wat een geweldig quiltje, goed dat jij zo'n andere benadering hebt gevonden.
Ik wordt wel nieuwsgierig naar het resultaat in het echt, wil er graag aan voelen.
Die kip is om te'aaien'!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Heel mooi werk geworden en weer heel erg origineel. Goed gevonden.