Pagina's

donderdag 4 november 2010

DIEPE WATEREN

Voor het thema "Mystic" zocht ik in het woordenboek. Mystic kan verborgen beteken
in b.v. religie, het occulte of gewoon letterlijk verborgen.
Verborgen kan weer in veel dingen als in de grond, in huis of in het water.
Het water trekt mij het meest dus daar over verder nadenkend kwam ik op dit ontwerp.
Water is transparant maar kan veel verbergen in zijn diepte.
Het wateroppervlak heeft een weerkaatsing van het licht in de golfjes. Door het water heen kun je tot bepaalde diepte kijken.


Maar daarna wordt het mysterieus wat er zal zijn daar diep beneden.
Ik heb met mijn gezin en vrienden aan het Loch Ness gekampeerd. Als we de tent uitstapte kon je zo 1 meter onder ons het loch instappen. Dat hebben we niet gedaan want ondanks de zomer is het water ijskoud en de stroming stevig. Maar we hebben heerlijk zitten turen over het water en in het water want "misschien bestaat hij toch".


In het diepste deel van het water speelt zich van alles af wat we van bovenaf niet kunnen zien.



Van af de bodem kun je wel weer door het water omhoog kijken en is het zicht omhoog het golvende wateroppervlak. Maar ook alles wat er beweegt in het water. Bijvoorbeeld een voorbij zwemmende ........
Deze "Diepe wateren " quilt is opgebouwd uit 3 lagen met een paar cm tussenruimte. De onderste laag is een 3-laags quilt met daarvoor hangend 2 x een transparante laag die gemaakt is van tafelkleedplastic met daarop organza in vormen verwerkt. De organza is met de hand gequilt. Het geheel hangt aan 3 metalen buizen. De buizen zijn met metaalstrip verbonden met elkaar. Het geheel is vanaf de zijkant heel mysterieus te verlichten met een velle lamp en dan is van de voorkant vaag te zien wat er zich afspeeld in het diepe water.