Pagina's

zondag 19 oktober 2008

Net als iedereen heb ik ook eerst een lijstje gemaakt van alle dingen waar ik blij van wordt, dat werd teveel om uit te kunen werken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een quiltje (daar word ik altijd vrolijk van) te maken waar ik blij van wordt vwanneer ik er naar kijk. Uit mij periode van dagboekquiltjes maken heb ik mijn (inmiddels afgeslankte) vrouwfiguur opnieuw gebruikt zodat het het ook echt over mijzelf gaat. Ooit heb ik een rode theepot met witte stippen gekocht waarvan ik altijd vrolijk wordt als ik die op tafel zet. Zodra de zon schijnt voel ik me vrolijk (de gele en zilvere blokjes) en ook van de kleur rood word ik blij. De gequilte golven staan symbool voor het strand waar ik heel graag ben. Alles bij elkaar is dit mijn vrolijke -"theemuts"-zelf.

Blij!

Na een mislukte eerste poging bedacht ik me dat ik van de zomer toch wel erg blij was met de zonneprints die eindelijk eens een keer gelukt waren, dus heb ik een paar van die stoffen gebruikt voor het maken van mijn quiltje.

Het idee om de dingen waar ik blij mee ben op de quilt te 'schrijven' was op zich best goed, alleen waren bij mijn eerste poging de letters veel te overheersend naar mijn smaak dus ben ik daar wel mee verder gegaan maar op een andere manier. Ik heb een soort vilten 'naambordjes' gemaakt met met de naaimachine geborduurde dingen waar ik blij van word. Bij de selectie van welke dingen er dan op de quilt 'mochten' heb ik vooral gekeken naar dingen die op een bondige manier geformuleerd konden worden.

Dit is hem dan en ik moet zeggen dat ik er best blij mee ben.
(klik op de quilt voor een groter versie)

This blog is crossposted on Margeeths-quiltblog.