Pagina's

dinsdag 25 februari 2014

De beweging van de rups

Hier is mijn eerste werk voor de uitdaging, het was inderdaad een uitdaging!

De beweging van de rups:
Een rups  veranderd in een cocon, die veranderd weer in een pop en de pop ontpopt zich weer in een prachtige vlinder (ik heb de koninginnepage gekozen) en de vlinder legt weer een eitje en dat wordt weer een rups. Zo is het kringetje weer rond.
Omdat we naar het voorjaar toeleven had ik behoefte om daar is mee te doen, zo kwam ik op de rups.


De ondergrond is een paalshiborilap  die ik afgelopen zomer heb geverfd,
De rups en de tak zijn van gewone commerciële stof van de markt, daarover organza gestikt en gedeeltelijk weggebrand.  De stippen op de rups zijn steken van de naaimachine.
De kleine dunste takken zijn van organza en ook weggebrand.wat zo jammer is dat de kleuren niet mooi uitkomen op deze blog. Komt dat misschien door de grijze omgeving van het blog?
Wel jammer.

Waterval

Stromen

Het thema was deze keer beweging, het zoeken naar een ontwerp is deze keer lastiger omdat wij met gewijzigde maten zijn gaan werken, wel de 200 cm omtrek maar in verschillende uitvoeringen.
Deze keer had Trees thema en maat 30 x 70 cm verticaal bedacht. En dat wordt zoeken en peinzen en verzinnen en tekeningen weggooien omdat, nou ja omdat het niks werd.
 
 
Totdat, ik bij de vaatchirurg terecht kwam. Ja mevrouw we gaan wat aan uw spataderen doen. Heel fijn dacht ik, ja als die jongen zo graag wil vissen in mijn been en dat levert voor mij iets op, waarom niet!
  
Het resultaat is dus nu mijn stromen, de ondergrond heb ik met batiks in de zelfde kleurrange en met rode organza het hele verhaal doorgestikt in blokken. Daarna heb ik koord gemaakt van lila katoen en die in een vloeiende beweging net als op mijn been gecordoneerd, waarbij alle tien gaten met elkaar verbonden werden.