Pagina's

dinsdag 30 september 2014

Onthulling - EDWARD.

Al bij het bekend worden van dit thema wist ik al wat ik wilde gaan doen. Degene die voor grote onthullingen heeft gezorgd is Edward Snowden.
Dus werd een foto opgezocht via Google afbeeldingen, de foto werd vergroot tot de maat van 70 cm hoogte, alles werd uitgeprint en de prints werden aan elkaar geplakt. Met architectenpapier over de foto werden de lijnen getrokken die zwart, grijs en wit waren. Ik kan je zeggen dat dat een hele klus was. Toen kwam de volgende moeilijkheid: stof zwart en grijs verven. Van Lidy had ik zwarte verf gekocht en die verfde echt zwart!!
Om de juiste stukjes zwarte en grijze stof op hun plek te krijgen had ik de foto weer overgetrokken op architectenpapier en via de achterkant op de stof genaaid, maar toen maakte ik een fout. Deze fout wil ik graag met jullie delen. Maak altijd twee tekeningen, want na het naaien wordt het papier weg gescheurd en dan heb je geen tekening meer over om stukjes te kunnen terugvinden.

Om kleur aan het geheel toe te voegen is lutrador 70 bewerkt met transferverf en de letters NSA uitgesneden.
Dit was voor mij een boeiende uitdaging, ten eerste omdat dit het eerste portret is dat ik uitwerkte, ten tweede de werkwijze in zwart, grijs en wit.
Zoals je op de bovenste foto kunt zien kijkt het linkeroog van Edward door de uitgesneden letter N heen, omdat zijn oog gezien heeft wat NSA onthulde.
Door de lange tijd die ik aan dit werk heb besteed, kroop Edward onder mijn huid, vandaar dat de titel EDWARD is.