Pagina's

donderdag 28 oktober 2010


Bij het zoeken naar een stof voor het thema mystic vond ik deze zelf geverfde lap. Die deed mij denken aan de zee, onder water. De wereld onder water vind ik altijd erg mysterieus, het zonlicht dat door de golven komt, geen idee wat er allemaal leeft en gebeurt onder water. Ik heb paper lamination gebruikt, kraaltjes, tekst geprint op voile en zelf geverfde stof.

Het getal 5

Dit is de quilt die ik maakte voor het thema 'mystic':


Hij is gemaakt van mijn eigen handgeverfde en gebatikte stoffen, de gekleurde sterren zijn 5, 10, 15 en 20 cm groot en gemaakt met paperpiecing (ik heb zelf de patronen getekend wat op zich niet echt moeilijk was, men neme een vijfpuntige ster, een paar lijnen verlengen, vierkantje erom en klaar), de gouden sterren zijn één of andere enge stof die ik er, na het machinaal doorquilten, op geappliceerd heb.
Ik ben op de vijf puntige sterren gekomen door te zoeken op 'mystic symbols'. Dan krijg je allerlei runentekens waaronder dus de vijfpuntige ster. Ik heb het getal 5 consequent in mijn quilt verwerkt, niet alleen zijn de sterren vijfpuntig, maar de blokken zijn ook veelvouden van 5 en er zitten nog 5 extra vijfpuntige sterren op geappliceerd.

En om te bewijzen dat je alles kunt 'bewijzen' door te zoeken op het internet kun je echt overal een draai aangeven heb ik ook nog even de mytische eigenschappen van het getal 5 gegoogled en (hier) gevonden:
Het getal 5 is altijd beschouwd als mystiek en magisch, én als menselijk. Ee hebben vijf vingers en vijf tenen. We hebben vijf zintuigen (zicht, gehoor, reuk, tast en smaak). Het getal 5 wordt geassocieerd met de planeet Mars. Het staat voor ernst, conflict en harmonie door conflict. De middeleeuwse ridders hadden vijf deugden; generositeit, hoffelijkheid, kuisheid, ridderlijkheid en vroomheid, zoals gesymboliseerd in het pentagram van heer Galewijn. Het getal 5 is een priemgetal. De eenvoudigste ster is de vijfpuntige ster, het pentragram die met vijf lijnen getekend kan worden.
Ik bedoel maar....

This post is crossposted on Margeeths quiltblog.