Pagina's

donderdag 23 juni 2016

The Gherkin 30 St Mary Axe quilt

The Gherkin (De Augurk) 30 St Mary Axe
quilt 40 x 60 cm
Omdat ik geen architect ben heb ik voor het thema Moderne Architectuur gebruik gemaakt van het ontwerp van Norman Foster. De Gherkin vind ik een intrigerend gebouw dat ik steeds wil fotograferen als ik in London ben. Daarom bestaat de quilt uit door mij gefotografeerde afdrukken op textiel geprint.Deze zijn op de hand gequilt. In het midden zijn 2 foto's via transfervellen op de grote lap gestreken en daarna doorgequilt. Verder om het steeds oppoppen van het gebouw tussen alle andere gebouwen heb ik van meerdere lagen blauwgetinte organza Gherkins gemaakt door het lijnenpatroon te quilten.



Moderne architectuur in deventer

 Deventer
Mijn moderne architectuur komt uit Deventer
Een paar jaar geleden reden wij van Zutphen naar Deventer en zagen toen dit gebouw.De wanden zijn van glas in verschillend kleuren.ik vond dit zo bijzonder en heb er een foto van genomen.De wanden spiegelen in elkaar en je weet dan niet meer wat je precies ziet.
De achtergrond lap is van synthetische glimmende satijnstof,deze heb ik met transferverf geverfd ,ook heb ik nog tule en organza gebruikt.De raamkozijnen zijn van kunstleer gemaakt