Pagina's

dinsdag 14 maart 2017

Stilleven


Deze quilt maakte ik voor het thema "stilleven". Het is min of meer een gezamenlijk werk van een groep waar ik jaren geleden lid van ben geweest: Around the world in 20 quilts. Dit was ook een groep waarbij we werk maakten naar aanleiding van een thema, alleen een keer had iemand bedacht dat het leuk zou zijn om een gezamenlijk projectje te doen. We krijgen een afbeelding die iedereen, uitprinte en in zijn geheel namaakte, dit stuurde je op naar Linda in Australië, die versneed het in 15 stukken en dan kreeg je van iedereen een verschillend stuk terug met als idee dat je daar dan een soort van gefragmenteerde quilt van kon maken. Jammer genoeg sloten de stukken niet goed aan en ik wist niet zo goed wat ik er mee aan moest, dus de stukken belandden in de kast.
Totdat dus het thema stilleven langskwam bij De Uitdaging, het leek me wel leuk om er toch iets van te maken. Eerst legde ik de stukken gewoon netjes neer zoals de bedoeling was en toen wist ik gelijk weer waarom ze in de kast waren belandt. Ze sloten echt niet goed aan..... De oplossing bleek het erger maken te zijn, door ze te verschuiven ten opzichte van elkaar werd het wel mooi.

In ieder geval, dit is het geworden:

Het is duidelijk te zien dat het door 15 verschillende mensen gemaakt is. Ik moet nog even bedenken of ik nog wat borduurwerk ga toevoegen, want dat verschilt ook nogal. Mijn stukje is het middelste stukje in de onderste rij (met de pepertjes, de onderkant van de mais en de tomaten). Het hele borduurwerk dat ik maakte is hier (klik) te zien.