Pagina's

donderdag 17 juli 2008

Muziek, het is gelukt!
Nou, het heeft me wat hoofdbrekens bezorgd, maar ik heb de uitdaging aanvaard en uitgevoerd! Ik schreef het al eerder en ik zei het al eerder, alleen zag ik het niet. Voor mij staat muziek op de ACHTERGROND. Dus heb ik dat ook gedaan. Als ik een leuk liedje hoor, of een soundtrack dat doet me denken aan een leuke film ofzo, dan treedt de muziek eventjes op de voorgrond. Mijn leven bestaat uit heel veel kleine stukjes en daar is muziek een stukje van, die nu een beetje is uitvergroot.


Het midden is een miniquiltje met geborduurde muziekinstrumenten en de woorden "all that jazz". De paarse achtergrond is gemeanderd zoals muziek "in mijn oren" komt. De rand is gevuld met die "stukjes". Het geheel is met glanstule bedekt. En uiteindelijk is de muziek - voor eventjes - op de voorgrond gezet. Pffffffffffffff. Wel leuk om dit uit te vissen en te bedenken, hoor. Nou Tonny, ik ben benieuwd waar je mee komt!!!

nieuw thema

Het quiltje voor het huidige thema hoort 1 augustus gereed te zijn. Dit betekent automatisch dat er een nieuw thema gekozen moet worden. Uit de leden van de groep heb ik een naam gekozen en dat is geworden:----------- Tonny!
Tonny wil jij nadenken over het nieuwe thema en dit de groep uiterlijk 1 augustus laten weten?

Witte zwanen, zwarte zwanen

Mijn quilt voor dit theme is bijna af, maar omdat ik op dit moment niet verder kan, laat ik toch maar vast het resultaat zien. Ik heb het thema van deze groep gecombineerd met het thema voor de Challenge group (persoon die je bewonder). Gedeeltelijk omdat ik wat tijdgebrek heb, maar voornamelijk omdat het goed te combineren is.
Voor muziek had ik besloten om te kijken of ik iets kon met een kinderliedje. Mijn voorlopige keus was gevallen op of Witte zwanen, zwarte zwanen of Alle eendjes zwemmen in het water. Via Google had ik de bladmuziek voor beide gevonden. Voor persoon die ik bewonder had ik nog verschillende keuzes openstaan. Bij - jawel opnieuw Google - kwam ik uit op een werk van Escher waarin vogels als tesselaties getekend zijn, en toen viel het kwartje . Het werden dus zwanen van witte en zwarte stof. De bladmuziek heb ik geprint op katoen. Alles is met Vliezofix geplakt op een blauwe batik ondergrond.
Zoals ik al schreef, het quiltje is bijna af. Ik heb via Ebay een vorm van een Victoriaanse sleutel besteld en ik wacht nu op de levering hiervan. Als finishing touch hoort er een gebroken sleutel op, want volgens de tekst van het liedje is immers de sleutel van Engeland gebroken.

Apassionata-finale

Mijn eerste werk voor de uitdaging! Ik heb geprobeerd 'n concertzaal weer te geven, en had 'n stuk van Beethoven in gedachten.,wat door zijn hartstochtelijke karakter de bijnaam Apassionata kreeg. De rijen stoelen met paintstick gesuggereerd, het publiek met stikwerk. De klanken en enkele instrumenten. met zeefdruk., en transferfolie.Op het laatst wilde ik nog wat extra folie toevoegen. Omdat dit mislukte, heb ik daarom brokaat en voile gebruikt,om de lelijke stukjes te verdoezelen. Wat het uiteindelijke resultaat volgens mij ten goede kwam! Het rood op de foto komt wat rose over. Maar het lukte me niet,om de foto beter te krijgen. alles bij elkaar ben ik niet ontevreden, over mijn eerste opdracht. Hannie

Ik heb altijd een liedje in mijn hoofd - de achtergrond

Omdat mijn zonneprint niet goed gelukt was en ik het stofje had verprutst, moest ik opnieuw beginnen. Mijn eerste idee was een nieuwe zonneprint maken, maar toen zag ik een berichtje van Mieke waarin ze schreef dat ze eigenlijk niet echt iets met muziek had, dat ze hele dagen zonder kon. Bij mij is dat dus precies andersom, als het kan heb ik altijd muziek op staan en als ik geen muziek kan luisteren dan heb ik wel het één of ander in mijn hoofd, vaak ook klassiek werk.

Hieruit sproot dan ook mijn tweede idee voor een quiltje met dit thema voort, iets met muziek en een hoofd, met als motto "ik heb altijd een liedje in mijn hoofd" (was dat niet iets van kinderen voor kinderen???).

Ik ben eerst maar eens begonnen met het maken van een achtergrond, die is inmiddels klaar:nu 'alleen nog even' de muziek er op maken.
.
This post is crossposted on Margeeth's quiltblog.