Pagina's

donderdag 17 juli 2008

Witte zwanen, zwarte zwanen

Mijn quilt voor dit theme is bijna af, maar omdat ik op dit moment niet verder kan, laat ik toch maar vast het resultaat zien. Ik heb het thema van deze groep gecombineerd met het thema voor de Challenge group (persoon die je bewonder). Gedeeltelijk omdat ik wat tijdgebrek heb, maar voornamelijk omdat het goed te combineren is.
Voor muziek had ik besloten om te kijken of ik iets kon met een kinderliedje. Mijn voorlopige keus was gevallen op of Witte zwanen, zwarte zwanen of Alle eendjes zwemmen in het water. Via Google had ik de bladmuziek voor beide gevonden. Voor persoon die ik bewonder had ik nog verschillende keuzes openstaan. Bij - jawel opnieuw Google - kwam ik uit op een werk van Escher waarin vogels als tesselaties getekend zijn, en toen viel het kwartje . Het werden dus zwanen van witte en zwarte stof. De bladmuziek heb ik geprint op katoen. Alles is met Vliezofix geplakt op een blauwe batik ondergrond.
Zoals ik al schreef, het quiltje is bijna af. Ik heb via Ebay een vorm van een Victoriaanse sleutel besteld en ik wacht nu op de levering hiervan. Als finishing touch hoort er een gebroken sleutel op, want volgens de tekst van het liedje is immers de sleutel van Engeland gebroken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt een goed idee, die combinatie van het liedje en Escher! En straks nog de sleutel.heel origineel!

Hannie

http://maryscreaties.blogspot.com/ zei

mooi om beide thema's zo te combineren ! het blauw maakt het helemaal af !!

mia zei

Met of zonder sleutel, de combinatie ziet er leuk uit. De kleuren maken het spannend. Ben benieuwd hoe de sleutel er op staat.
mia