Pagina's

donderdag 1 augustus 2013

VERWERING


Voor het thema "Tand des Tijds" wilde ik iets maken met door de tijd versleten textiel en het moest iets voorstellen dat nu bestaat maar waaraan de tand des tijds af te lezen is.
Het werd een ontwerp met Hadrian's Wall in gedachten, de afbeelding op de quilt is niet een bestaande locatie.
Hadrian's Wall / Muur van Hadrianus / Vallum Hadriani staat in het noorden van Engeland en is door de legionairs van het Romeinse leger in opdracht van Keizer Hadrianus (117-138 na Chr.) gebouwd van 122 tot 128 na Chr. als grens (Limes) van het Romeinse Rijk om de barbaren buiten te houden. Hier de Picts, voorlopers van de Scots. De muur is 117 km lang en was 3 meter breed en 4 tot 5 meter hoog gemaakt van limestone uit lokale groeves. Er waren zo'n 9000 Romeinse soldaten betrokken bij de bouw en bewaking levend langs de muur in forten.
Rechts is de afbeelding van de originele muur met de richel waarop gelopen kon worden. Naar links gaat de muur over in een oudere verbrokkelde en verweerde muur die bijna verdwijnt in de verte. Het muurdeel was een effen grijze lap dat met verschillende verfsoorten is beschilderd en daarna op de hand is gequilt in steeds kleiner wordende en meer bewerkte vlakken. Voor de muur ligt een strook bewerkte en geschilderde stevige lutrador.
 
Voor de lucht heb ik een zelfgeverfde blauwe lap gebruikt met daarop onderaan de nevel weergegeven door gequilte angelina en de wolken zijn een tot de draad versleten stuk uit een kussensloop. De groene voorgrond is gemaakt van delen zelfgeverfde corduroy van een beige broek die mijn zoon graag droeg en dus ook tot de draad versleten was.


 
Voor het verdere verhaal over onze langeafstands wandeling langs de muur zie mijn blog.

" Levenslijn "

 
Ook mijn bijdrage voor dit thema is klaar, al vond ik het erg moeilijk dit keer.
Ben ook niet echt tevreden.
Als uitgangspunt heb ik van internet de figuren gedownload, omdat ik totaal geen inspiratie had.
 
Het begin van de levenslijn, de baby, is in een fleurig groen stofje verwerkt met zeefdrukbloemen  met discharge pasta, en organza bloemen . nog wat door laten lopen bij de tiener, een warm rood veld, met zeefdruk.
De volwassen leeftijd als zakenvrouw met laptoptas en telefoon. ( de rode stof gebleekt met chloor.)
Op het laatst een gebogen vrouwtje op een geroeste lap.
Veel stikwerk en handquilten.
 
 
Een detail waar het quilten en stuikwerk beter is te zien.
 
 
Nog een detail van de discharge en organzabloemen.