donderdag 1 augustus 2013

VERWERING


Voor het thema "Tand des Tijds" wilde ik iets maken met door de tijd versleten textiel en het moest iets voorstellen dat nu bestaat maar waaraan de tand des tijds af te lezen is.
Het werd een ontwerp met Hadrian's Wall in gedachten, de afbeelding op de quilt is niet een bestaande locatie.
Hadrian's Wall / Muur van Hadrianus / Vallum Hadriani staat in het noorden van Engeland en is door de legionairs van het Romeinse leger in opdracht van Keizer Hadrianus (117-138 na Chr.) gebouwd van 122 tot 128 na Chr. als grens (Limes) van het Romeinse Rijk om de barbaren buiten te houden. Hier de Picts, voorlopers van de Scots. De muur is 117 km lang en was 3 meter breed en 4 tot 5 meter hoog gemaakt van limestone uit lokale groeves. Er waren zo'n 9000 Romeinse soldaten betrokken bij de bouw en bewaking levend langs de muur in forten.
Rechts is de afbeelding van de originele muur met de richel waarop gelopen kon worden. Naar links gaat de muur over in een oudere verbrokkelde en verweerde muur die bijna verdwijnt in de verte. Het muurdeel was een effen grijze lap dat met verschillende verfsoorten is beschilderd en daarna op de hand is gequilt in steeds kleiner wordende en meer bewerkte vlakken. Voor de muur ligt een strook bewerkte en geschilderde stevige lutrador.
 
Voor de lucht heb ik een zelfgeverfde blauwe lap gebruikt met daarop onderaan de nevel weergegeven door gequilte angelina en de wolken zijn een tot de draad versleten stuk uit een kussensloop. De groene voorgrond is gemaakt van delen zelfgeverfde corduroy van een beige broek die mijn zoon graag droeg en dus ook tot de draad versleten was.


 
Voor het verdere verhaal over onze langeafstands wandeling langs de muur zie mijn blog.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Schitterend Marjo. Het verhaal (ik zag laatst een mooie film over die daar over ging), maar ook je prachtige verwerking van de materialen. Helemaal naar de tand des tijds!

Ellen zei

Wat een mooi verhaal bij je prachtige quilt.

marjolijn zei

Dit zijn toch prachtige verhalen. Mooie basis voor je quilt en daarbij ook weer een prachtige quilt.

Trees Wolffers zei

Ook al weer zo'n mooie quilt. En vooral het verhaal erbij

mia zei

wat een werk heb je hier aan gehad. Bij het zoeken naar interessante plekken in New Castle kwam ik ook een foto van die muur tegen.

Lidy zei

Wat een mooie verwerking van alle stoffen die de tijd doorstaan hebben, ik vind het echt weer een quilt die bij jou past Lidy