maandag 18 januari 2010

Alles in één kleur "Zea Mays"

Viel nog niet mee, om aan deze opdracht te voldoen? Dit keer bedacht door Jans Koster. In October. We hadden weer 3 maanden om er aan te werken, tot 1 februari. Nu was ik al langer van plan, om bovenstaande pentekening (Door mijn man gemaakt 30 jaar geleden!) eens te gebruiken voor een opdracht. Daarom heb ik er thermofax screens van laten maken, in 2 maten. Maar toen nog de ondergrond?
Uiteindelijk is mijn keus gevallen op bovenstaande lap. Geverfd in één kleur verf. waardoor toch verschillende tinten in de lap kwamen. Ook wat kleine lapjesjes linnen meegeverfd De lap heb ik verdeeld in stukken, en daarop enkele zeefdrukken gemaakt. Ook een stukje tyvek in de kleur gemaakt, ( komt niet helemaal goed uit op de foto) en zo een compositie gevormd. "Zea Mays "is de latijnse naam voor Turkse mais, ofwel gewone mais.

Alles in dezelfde kleur garen machinaal gequilt, en ook nog heel wat knoopjessteken en andere steken met de hand gedaan. Hierboven een detail , van de zeefdruk, en tyvek. Ik ben wel tevreden met het resultaat.

7 opmerkingen:

mia de vos zei

Wat mooi, en wat leuk dat je een oude tekening als uitgangspunt hebt genomen. Ja hier mag je zeker tevreden over zijn.
mia

Margeeth zei

Hij is prachtig, Hannie. Ik vind dat je een hele mooie kleur bruin hebt gebruikt.

Suus zei

Dat is weer een mooi kunstwerkje geworden Hannie, mooie compositie.

Trees zei

Wat een prachtige compositie Hannie, heel mooi in die bruintinten.

Trees

Corinne zei

Heel mooi werk geworden Hannie, ben blij dat ik in de gelegenheid was hem in het echt te zien. En dan de combinatie met de pentekening van je man, echt mooi.

Hilde van Schaardenburg zei

Hanni, goed werk zeg!
Het element "mais" is zo veelzijdig weergegeven.
Hilde

Anoniem zei

Het is een heel mooie quilt geworden. De mais heeft ook een mooie vorm als een ontluikende bloem. Het is en mooi evenwichtig geheel geworden.