woensdag 4 november 2009

Mercedes

Ik ben geboren en getogen in Stuttgart/D, de stad waar de autofirma gevestigd is, die de “Mercedes” bouwt. In Stuttgart kom je dagelijks vele auto’s van dit merk tegen. Een van mijn jeugdherinneringen is: de Mercedesster pronkend en steeds draaiend op het hoge gebouw van het Centraal Station. ’s Nachts is hij verlicht en tot in de verre verte te zien.
Mercedes komt voort uit Daimler, een Duits automerk opgericht door Gottlieb Daimler, die tussen 1886 en 1900 auto's bouwde. Daarna bleef de Daimler Motoren Gesellschaft wel bestaan, maar produceerde haar auto's onder de merknaam Mercedes. De naam hiervan is geïnspireerd door Mercédès Jellinek, de dochter van de Oostenrijks-Hongaarse consul Emil Jellinek, een van de eerste grote klanten van de Daimler Motoren Gesellschaft.
De driepuntige ster omsloten door een cirkel die Mercedes als beeldmerk voert, siert sinds 1910 bij veel Mercedessen de radiateur. Van de drie punten in de ster wordt gezegd dat zij een verwijzing zijn naar het feit dat het de bedoeling was van Gottlieb Daimler motoren te bouwen voor gebruik te land, ter zee en in de lucht over de hele wereld.
Voor mijn Mercedes-Quilt heb ik eerst op katoen met textielverf geschilderd: land, zee en lucht. Dan eroverheen gequilt en pas dan de Mercedes ster in de ring getekend en geschilderd.
Nu weet ik niet, hoe ik verder moet…zou ik nog “Oldi” auto’s, schepen en vliegtuigen moeten tekenen…ik aarzel nog. En omdat het al na 1 november is, zal ik het voor het moment erbij laten.

7 opmerkingen:

Corinne zei

Mooi werk Hilde. Ik zou het hierbij laten. Nu is het een heel sterk werk, als je er iets bij zet haal je misschien de kracht weg. Erg mooi geworden. Ik vind het altijd heel interessant iets van de achtergrond te lezen.

Margeeth zei

Ik sluit me aan bij Corinne, ik zou er ook niets meer aan doen. Mooi is mooi en genoeg is genoeg.

Sonja zei

Zo laten, niets meer aan veranderen, denk aan: Less is More.

hannie zei

Heel goed werk Hilde! Ik sluit me bij de vorige reacties aan. Niets meer aan veranderen. Leuk en interssant om meer van de achtergrond te lezen!

mia de vos zei

Mooi uitgewerkt Hilde, net als de anderen niets meer aan doen. Het spreekt voor zichzelf. De uitwerking van land zee en lucht heb je mooi gevat.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Ik heb de quilt in het "echt" gezien en hij is erg mooi zo. Er zit erg veel diepte in het land gedeelte. Alsof je een berg in ksn rijden. Alleen even plagen , op de foto is de quilt niet vierkant.

Hilde van Schaardenburg zei

Veel dank voor jullie goede en zo waardevolle raad
groet Hilde