maandag 21 juli 2008

Djesmennetjes


Dit zijn de Djesmennetjes.
Elke ochtend is het eerste wat ik doe (na plassen) de radio aandoen. En als het even kan is er een prima liedje te horen en alle wereld ellende natuurlijk. Eerst had ik een ander idee. ik wilde iets met tekst doen. Heel veel liedjes zitten een beetje vast in mijn hoofd en komen er uit als ik in een bepaalde stemming ben. Ben ik melancholiek dan is het terug naar de kust van Maggie Mcneal. Maar met die tekst had ik al eens iets gedaan. Een ander liedje is Ketelbinkie, wij hebben in een smartlappenkoor gezongen en dit is een favoriet (wij zijn geboren rotterdammers). Een andere liedjes die ik vaak meezing (!)zijn when Iam 64 en yesterday van de beetles. Nee ik stond voor de kast en zag de batikrestant liggen en vond het een mooie explosie van kleur, de djesmennetjes zijn figuurtjes die ik nagetekend heb van een lap stof vond ze zo lief en aandoenlijk. Dan wat noten vraag me niet welke (ken ze niet, eet ze alleen) en daar kwamen de djesmennetjes tevoorschijn. Ze doen me ook denken aan de muziekanten uit New Orleans.
mia

7 opmerkingen:

Margeeth zei

Goed idee, Mia, ze zijn inderdaad erg lief, die mannetjes. De kleurexplosie van de achtergrond past goed bij het onvoorspelbare karakter van de jazz-muziek.

Anoniem zei

Heel goed gevonden, die djesmennekes! Vooral ook tegen de keurige achtergrond.
Ze swingen eraf!
Hannie

Anoniem zei

Sorry, Dat moet natuurlijk kleurige zijn!
hannie

miekenoor zei

GEWELDIG, DJESMENNETJES, hoe kom je er op! Prachtig! Leuke figuren!

Corinne zei

Hoi Mia,
Ik ken de mannetjes als Kokopelli. Ze spreken tot je verbeelding. Goede keuze, ook de achtergrond vind ik heel erg mooi.
Groetjes Corinne.

Mary zei

jouw quiltje swingt helemaal !!!!!!!

a3devries zei

Prachtig!!!
ik zag de mennetjes pas toen ik de foto vergrootte,maar dat ligt meer aan mij dan aan de quilt...