donderdag 30 oktober 2008


Eindelijk heb ik ook mijn quiltje klaar. Na lang nadenken kwam ik tot dit besluit: Een van de dingen die mij blij maken zijn buiten lopen in de mooie natuur en als vanzelf kwam de herinnering op aan de bossen en de vennen waar ik als kind veel gespeeld en gezwommen heb. Er was daar een hoog zandduin dat De Wittenberg genoemd werd. We fietsten daarheen met een tas vol aanlenglimonade, boterhammen en appels en als je geluk had een rolletje rang .

Daar speelden en ravotten wij de hele dag. Het mooist was het om van die zandberg af te rollen of je helemaal met modder in te smeren en dan in het water te rennen om je af te spoelen. Nog voel ik het slib van de waterlelies tussen mijn tenen en ruik ik die heerlijke moerasgeur.

Aan deze plek heb ik de mooiste herinneringen uit mijn kindertijd.

Ik heb als ondergrond gekaarde wol genomen en het hele quiltje gepuncht van wol en andere natuurlijke materialen en teslotte hier en daar een accentje aangebracht met de naaimachine.


Tonny

7 opmerkingen:

Hilde van Schaardenburg zei

Beste Tonny,
heel mooi gedaan!
Punchen en bovenop borduren werkt zo fijn.
groet Hilde

Wil Opio Oguta zei

Leuk dat iedereen zo'n verschillende interpretatie van het thema geeft.

Trees zei

Lieve Tonny,
Sorry,sorry, mijn hoofd stond er nog niet naar, maar ik vind je quiltje geweldig!!!!
Echt waar, heel mooi.
Waar haal je toch je inspiratie vandaan.


Trees

Margeeth zei

Nou Tonny, dat heb je mooi gedaan. Een goed gebruik van de punchmachine, je kunt zien dat je dat leuk vindt en vaak doet.

mia de vos zei

Wat een verschillende technieken laat je zien. Het is een compleet beeld van een mooie herinnering.

mia

miekenoor zei

Oh wat leuk met de punchmachine, hoe krijg je dat toch zo fijntjes! Prachtig!

hannie zei

Wat een mooi quiltje is het geworden Tonny! Prachtig gepuncht! Lijkt me best moeilijk om zo'n mooi resultaat te krijgen. Echt iets wat je blij maakt.
Hannie