zaterdag 27 december 2008

goudMijn goudquiltje is nog niet klaar, maar ik heb er wel de laatste dagen aan kunnen werken. Deze keer ben ik zonder vooraf plan gestart. Ik ging er van uit dat de stof mij wel vertellen zou wat de volgende stap moest gaan worden. Startpunt was een zwarte lap. Van een ander werkstuk had ik nog wat goudkleurige textielverf overgehouden en ik heb dit over de zwarte katoen gerold:


Daarna heb ik mijn spiraal mallen op de stof gestreken en met mijn vinger goudkleurige paintsticks uitgesmeerd:

Hierna een aantal uren met de schaar en vliezofix doorgebracht, het resultaat op de lap gestreken en goudkleurige folie er over heen aangebracht:

Op dit moment is de lap klaar om gesandwiched te worden. De volgende stap zal quilten worden door goudkleurige lutrador en dit met een heat gun gedeeltelijk wegbranden. Over een paar dagen denk ik dit quiltje af te hebben.

3 opmerkingen:

hannie zei

Ziet er al heel bijzonder uit Wil!Is nog niet zo gek, om zonder vooraf bedacht idee te werken. Komt er zeker iets heel spannends voor de dag!

miekenoor zei

Oooooooh wat een mooi effect geeft dat, kun je uitleggen wat je precies met die vliesofix hebt zitten doen? Ook uit de losse hand, of heb je zitten tekenen?

Corinne zei

Ziet er heel goed uit Wil, ben benieuwd hoe je het quiltje afwerkt.
Groetjes Corinne