zondag 5 april 2009

London Fog

Welke stad is nou voor mij een schat?
Daar heb ik lang over nagedacht. Op een dag wist ik het: mijn geboortestad Stuttgart moest het worden, maar vreemd, het wilde maar niet lukken. Vorige week heb ik besloten, dat het Londen zou worden en toen zat er opeens vaart in. Londen, waar ik op mijn 17e de eerste keer met een vliegtuig naartoe ging, alleen zonder mijn familie. Deze reis was voor mij om nooit te vergeten.
Mijn dochter bracht voor mij jaren geleden uit Londen een theedoek als cadeau mee. Hij werd veel gebruikt, is nu versleten maar weggooien kan niet, vooral omdat er een roeiacht op staat. Dochterlief is wedstrijdroeister en ik ben een echte roeimoeder, die vergaand meeleeft met het wel en wee van de roeiers.


“London Fog” heb ik in de volgende stappen gedaan:
· Patchwork met blauwgetinte stoffen
· Applicatie met motieven van de theedoek en organza
· Stempelen, schilderen en quilten


6 opmerkingen:

hannie zei

Prachtig, Hilde, je verwerking van Londen. De afbeeldingen van de handdoek, met organza, Mooi!!! En als "klapper" De foto van jou met "Hoed" Heel leuk.

Margeeth zei

Heel erg mooi gedaan Hilde, zo heb je een oude theedoek nog een tweede leven gegeven.
En dan die foto van jou met die hoed, erg koninklijk!

mia de vos zei

London Fog? nee ik zie Hilde, och wat een gekleurde foto. Je werk ziet er weer goed uit, ik vind het verwerken van je oude theedoek mooi ingeweven in je basisontwerp.

mia

Miekenoor zei

Schitterend idee! Mooie verwerking en die foto van jou is werkelijk om in te lijsten!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Een andere fog dan waar we het over hadden in de textielplus beurs maar het is helemaal London.wie weet gaan we er samen nog eens heen.

Corinne zei

Van Stuttgart naar Londen en dan een oranje hoed voor Nederland, heel internationaal. Je quilt is heel byzonder geworden.