vrijdag 24 april 2009

Utrecht


Na Tiel, London, Tilburg en New Castle is nu Utrecht aan de beurt. Ik heb niet voor Utrecht gekozen omdat dat nu de mooiste stad is die ik ooit gezien heb maar omdat mijn hart er ligt. Ik ben er geboren en getogen en na mijn huwelijk ben ik altijd in de buurt gebleven. Er zijn natuurlijk tal van ideeen om Utrecht uit te beelden maar ik heb voor De Dom gekozen.

De Dom heb ik 3 maal afgedrukt. Links op katoen wat bewerkt is met Bubbeljet. In het midden is een afdruk gemaakt van de Dom op een sheet, daarna is de katoen ingesmeert met "Golden GelMedium" en vervolgens de sheet in het medium gedrukt. Deze afdruk is niet helemaal compleet, er blijft altijd wel een stukje van de afbeelding achter op de sheet. De rechtse Dom is afgedrukt op witte zijde-organza, eerst freezerpapier achter de organza plaatsen en dan door de printer halen.
Als je naar Carol-Cox gaat (de enige quiltwinkel die Utrecht rijk is) moet je een heel stuk langs de Oudengracht lopen. Dit is het wat minder bekende stuk richting Tolsteeg waar wat minder winkels zijn. Als je je dan omdraait richting de Dom zie bovenstaande foto. Vlak naast het water staan hele grote bomen en 's winters zitten er natuurlijk geen bladeren aan.
Een van die bomen heeft als inspiratie gediend voor mijn quilt (zie bovenstaande foto).

6 opmerkingen:

hannie zei

Je hebt gelijk. De stad waar je bent geboren houdt altijd een warm plekje in je hart! Een heel mooie drievoudige weergave van de Dom.
Prachtig!

Margeeth zei

Mooi Corinne.
Ik kom elke week twee keer in Utrecht, want ik werk daar (op de Mariaplaats, het gebouw met de groene markiezen tegen over het conservatorium), dus Utrecht is voor mij ook heel vertrouwd. Het plaatje van de Dom gezien vanuit Carol Cox is dus ook heel herkenbaar, naar deze winkel is precies een mooi wandelingetje in de lunchpauze.

miekenoor zei

Oh, ik ben er stil van, wat een lekkere boomtakken heb je gemaakt, je zou zo "boompie klimmen". Mooi gedaan en wat een leuke techniek is dit!

Anoniem zei

De dom blijft een mooi gebouw. Ik heb ooit in Utrecht gestudeerd maar deze boom kan ik me niet herinneren maar de volgende keer Utrecht ga ik hem bekijken. Mooi hoe je de domtorens hebt gemaakt met de boom eroverheen.

Hilde van Schaardenburg zei

Corinne, ik vind het een heel spannend en boeiend ontwerp! Klasse!
Graag zou ik eens nog meer willen weten over de techniek van sheet op Golden Gelmedium.

Wil Opio Oguta zei

Mooie combinatie van mensgemaakt en natuur.