Pagina's

donderdag 16 juli 2009

"Brulkikker! " Detail van een dierEen leuke opdracht , ook dit keer! Ik had meteen een idee. Het moest een detail worden van "Mientje" De poes van onze dochter, die regelmatig hier mag logeren. Van alle "onderdelen" van Mien werden foto's gemaakt! Maar voor het zover was, kwam daar de prachtige neus van Romeo , de hond van Hilde voorbij! Ook geen probleem, dan neem ik toch haar oor? Geen goede keus, want die lieve Famke van Mia wapperde al met haar schattige oren. De schitterende Vlinder, van Jans . Prachtige rode Hanenkam van Marjo, en leuke Zebrastaart van Wil schitterden ook al op de blog! Gelukkig bood Internet met mooie plaatjes uitkomst! Dus werd het een groene 'brul" kikker? Bij ons vorige huis hadden we een grote vijver, waar regelmatig ( in het voorjaar) veel kikkerdril op lag , en een grote kikker het bewaakte met zijn gebrul! Dus toch nog een stukje huisdier!


De ogen heb ik gemaakt van tyvek ,bespoten met een soort marmerspray. Met daar overheen plastic en bol opgevuld.

De rietstengel waarop hij in het water hangt, is van polyesterorganza. Hier en daar ook nog wat parelmoerverf voor de highlights! De hele kop is glanzend gemaakt met acrylwax.5 opmerkingen:

Wil zei

Mooi geworden Hannie! Het heeft zijn voordelen om vroeg je inspiratiebron - of resultaat te laten zien :-)

mia zei

Afgelopen dagen waren wij in het Meerdal een weekendje weg, en laten daar nou een hele zooi van die schreeuwlelijkerds me wakker gehouden hebben.
Goed geslaagd dat hangen in het water.
mia

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Hoi Hannie,

Prachtig die brulkikker en die ogen heb je fantastisch gemaakt.
Gr. Corinne

Trees zei

Ik vind je kikker heel goed gelukt.
Bij ons in de polder zijn gelukkig weer heel veel kikkers.
Ik mag het wel, dat geluid .
\
gr.Trees

Hilde van Schaardenburg zei

Hannie, die kikker is zo goed gelukt, die heeft wat!
groet Hilde