Pagina's

donderdag 9 juli 2009

HanenkamELEMENT VAN EEN DIER:Daarbij moest ik natuurlijk gelijk aan onze haan denken. Hij is na 9 jaar in oktober 08 overleden. Eigenlijk van ouderdom omgevallen nadat we 3 dagen daarvoor nieuwe kippetjes voor hem hadden gekocht. Zijn kam bleef tot het einde een mooie rode maar horizontale kam. Ik heb voor het ontwerp van deze uitdaging de, meer bekende, verticale hanenkam gebruikt.
De quilt is in opgebouwd met een top van maar 3 stoffen.
Een enigszins transparante groen/zwart, een zwart/wit gestreepte stof die geplooid op een chineesrode zijde ligt. De veren van een haan/kip komen bij de kop ook uit de sterk doorbloede huid.
Het oog van de haan was een prachtige uitdaging waar ik foto’s als voorbeeld voor heb gebruikt. Het is opgebouwd uit zwart garen en daarop verschillende grijze en zilververf. Het ooglid is 3D. Ik vond een element van een dier uitvergroten echt heel boeiend.
De dag nadat de quilt af was heeft een vos ons kippenhok s’ morgens vroeg leeggegeten. Toen hadden we geen kip/haan meer over. Terwijl we toch zo’n 10 minuten lopen van de Hilversumse bossen en hei af wonen. De quilt is al vanaf eind mei klaar, maar nu de vakantie nadert dan maar aan iedereen laten zien. Het kippen hok was 2 weken later ook weer gevuld met 4 nieuwe krielkipjes want het was wel erg stil zo’n leeg hok en ren aan de ingang van onze achtertuin.

8 opmerkingen:

Jans Koster Emmens zei

Echt heel prachtig, Marjo!

miekenoor zei

resultaten allemaal zeg, goed bedacht en heel grappig, origineel, en kunstig. Schitterend!

Hannie de Beer zei

Dit is echt prachtig Marjo! Die schitterende rode kam, en de "veren" Helemaal geweldig!

Margeeth zei

"Eigenlijk van ouderdom omgevallen nadat we 3 dagen daarvoor nieuwe kippetjes voor hem hadden gekocht."

Hahaha, dan heeft dat beest wel een erg mooi einde gehad.......

Wat een drama, een vos in het kippenhok en als je zo ver van het bos woont dan verwacht je dat ook niet. Kan me goed voorstellen dat je weer nieuwe krieltjes hebt genomen, onze buren hebben ook kippen en dat gekakel en geklok is zo gezellig (de kat vindt het ook erg leuk, die kan er uren voor zitten, live tv).

Je quilt is schitterend, vooral de close up van het oog is erg indrukwekkend.

Wil zei

Heel mooi Marjo. Leuk effect met dat plooien van de zwart/witte stof.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Schitterend gemaakt, echt mooi geworden.

Hilde van Schaardenburg zei

Marjo,
die haan vind ik zoooo leuk! Een meesterstuk!

Trees zei

Een beetje late reactie misschien, maar ik vind het zo goed uitgewerkt.
Heel mooi geworden.

Trees