vrijdag 24 juli 2009

Kameleon of Manta

In eerste instantie was mijn keuze gevallen op een Kameleon. Met al die details kan ik heerlijk machinaal borduren. Ik zag het helemaal zitten en ben flink aan de gang gegaan. Ik vond een mooie afbeelding, zie onderstaande foto, en mijn resultaat staat eronder.

De ondergrond en het licht-groen zijn zelfgeverfde lappen terwijl de rest commerciele stoffen zijn. Sommige rondjes heb ik ingekleurd met een paintstick.
Detail Kameleon

Toen ik al met de Kameleon begonnen was zag ik in een boekje van National Geographic een prachtige foto van een Manta-rog. Nu eens niet het bovenaanzicht maar de voorkant waarbij zijn bek er heel goed opstond. Zijn kopvinnen zijn hierbij heel goed zichtbaar. Met deze kopvinnen leidt hij het water in zijn bek, hij zeeft het water in zijn kieuwzeven en filtert dan het plankton en krill eruit voor een smakelijke maaltijd. Ik vond het zo'n mooie afbeelding dat ik nog een quiltje ben gaan maken.
Bovenstaand de foto uit de National Geographic van juli 2009, echter doordat de foto op zowel de rechter als linkerpagina stond zit er een vouw in het midden.
Boven en onder het resultaat en een detail. Ook hier is weer veel machinaal geborduurd. Het blauw is weer een zelfgeverfde lap de rest is zo gekocht. Het glinsterende is een synthetische transparante lap van de lapjesmarkt in Utrecht.

6 opmerkingen:

Margeeth zei

Ze zijn alletwee erg mooi Corinne. Maar die rog ziet er wel vervaarlijk uit zo.

hannie zei

Wat zijn ze mooi allebei! De kleuren van de kameleon en je verwerking is heel bijzonder. En dan die "bek van de Manta! Schitterend weergegeven met die glinsterende stof!
Allebei "juweeltjes"

mia de vos zei

Jeetje Corinne, ze zijn allebei bijzonder, zowel de kleurige kameleon als de koele kleuren van de mantarog.

Trees zei

Allebei prachtig, Corinne, vooral de kameleon spreekt me erg aan

Trees

Wil Opio Oguta zei

Heel mooi geworden Corinne!

Jans Koster Emmens zei

Twee hele mooie quilts! Toch leuk hoe zo'n opdracht kan inspireren.