Pagina's

maandag 19 oktober 2009

"Thrillertime. thema Logo

"Meteen nadat Mia haar keus voor het thema had bekendgemaakt, wist ik welk logo ik zou gebruiken. Alleen de tijd ontbrak. Maar hier dan toch mijn bijdrage. Ik koos voor het logo van de KRO detectives. Omdat ik het heerlijk vindt 'savonds in mijn gemakkelijke stoel te zitten quilten of handwerken, met een fijne thriller op de buis! De ondergrond is een zelfgeverfde lap. De "enge"afbeeldingen komen uit een heel oud boekje, gekregen van mijn vriendin Cobi. Een echte "boekenfreak" Altijd staat er wel iets in haar welgevulde kast waar ik inspiratie uithaal! De afbeeldingen heb ik geprint, en met gelmedium op witte katoen overgebracht. ( met dank aan Corinne) die me de techniek daarvan goed heeft uitgelegd! Daaroverheen heb ik verschillende soorten stempelwerk aangebracht.
Bij dit detail is te zien, dat het logo gemaakt is van organza. ook heb ik nog een steenmotief geprint, op organza en in stukken over het stempelwerk en de afbeeldingen gezet.

Hier is het stempelwerk, en de afbeelding ,wat duidelijker te zien. Verder is alles machinaal gequilt en enkele stukjes in rood , ( met een Kro detective op de buis) zijn met de hand gedaan. Alles bij elkaar ben ik er best tevreden over !

10 opmerkingen:

Margeeth zei

Wat een mooie zwart witte quilt is dit geworden en wat een leuk onderwerp. De engelse detectives zijn hier ook favoriet.

Hilde van Schaardenburg zei

Hannie, wat een spannend werk, excellent gelukt, BRAVI!
groet Hilde

Suze zei

Hannie,
Oh hij is prachtig, erg goed bedacht en heel mooi.
Groetjes Suze

Jans Koster Emmens zei

Wat een prachtige uitwerking van een logo! Heel mooi gedaan!

mia zei

Geweldig wat een idee, ik doe het liefst hetzelfde met de beentjes omhoog maar om dan op dat logo te komen? Daar zou ik nooit aan gedacht hebben.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Mooi werk en origineel. Ik ben benieuwd wat voor verf je hebt gebruikt voor het printen op organza.

hannie zei

Voor het printen van de organza heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt dit keer. Ik heb ooit een pak bedrukte A4's bij het Kruidvat gekocht, met b.v.stenen, muren e.d. En een daarvan op een zijde-organza sheet afgedrukt. Kant en klaar te koop, bij Zijdelings. Zit een soort freezerpaper achter en gaat prima door de printer. Ik kies dan een afbeelding die qua kleur en motief bij het thema past. Soms leg ik er nog een foto bij. Lukt eigenlijk altijd goed!

Wil zei

Een heel mooi resultaat Hannie!

Trees zei

Ik vind je logo prachtig,

Trees

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Prachtig quiltje geworden, in het echt is hij nog mooier, heel goed gelukt.