Pagina's

zondag 1 november 2009

MET DE NEDLLOYD DE WERELD ROND

Er is een logo dat voor mij heel belangrijk was. Het logo van de scheepvaartmaatschappij Nedlloyd.
Ik werd lang geleden verliefd op Paul. Hij zou na ons examen naar de HTS voor de zeevaart gaan.
Daarbij moest hij een (heel ) stage jaar varen. Dat werd de Nedlloyd Kimberley voor 364 dagen.
Wij woonden toen al samen en het Nedlloyd logo werd een huismerk. Van personeelsblad tot de zo belangrijke post. Overal kwam ik het Nedlloyd logo tegen. Ik heb ook nog zo’n 3 jaar meegevaren en dus het logo van dichtbij meegemaakt. Van bierviltje tot menukaart , van vlaggetje op tafel tot vlag aan dek.
Het logo is ontworpen na de fusie van verschillende scheepvaartmaatschappijen tot de Koninklijke Nedllloyd groep. Het stelt de samenwerking voor en een scheepskabel.

Wij hebben menig poppetje getekend op de bierviltjes. Ik kijk met veel plezier terug op de tijd , dat samen met Paul , een grote vaart schip voor een half jaar mijn thuis was. Van Europa tot Sri Lanka, Singapore, Hong Kong, Japan, Madagaskar, Kenia ,Tanzania , De Seychellen en de USA , 8 keer Suezkanaal en vooral heel veel zee. Het was prachtig. Op wat later bleek de laatste reis had ik zelfs mijn naaimachine mee met een koffer vol lapjes en heb ik o.a. textielschilderijen gemaakt.
In mijn quilt heb ik het logo op verschillende manieren verwerkt. Links en rechts onder is het blauwe vlak van het originele logo te zien in gegolfde organza. De kabels in Nedlloyd-oranje zijn tot een kader gevormd om een scheepsraam waardoor je ons laatste schip ziet. De Nedlloyd Dejima ( 250 meter lang en 30 meter breed en ongeveer 3000 containers) vaart daar weg naar de horizon.
Het logo is verder gebruikt voor de poppetjes onder en boven het raam.
Het onderste twee staan ieder aan een kant van de wereldbol waarop Paul’s eerste reis is te zien met een oranje stiksteeklijn. Hij is in dat stage jaar 2 keer de wereld letterlijk rond geweest.


Het bovenste stel heeft de armen om elkaar. Samen op reis.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel veel mooie en dierbare herinneringen geven je quiltje weer, met het logo van Nedlloyd. Een bijzonder werkstuk Marjo!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Mooi verhaal, je kan zien dat je hard in dit quiltje ligt, mooi resultaat.

Hilde van Schaardenburg zei

Marjo,
wat een persoonlijk en mooi verhaal en quilt, gefeliciteerd!
groet Hilde

mia zei

Och en dit is weer zo'n ontwerp waarbij ik dacht toen ik het thema bedacht.
Heel dicht bij je met zo te lezen veel herinneringen.