Pagina's

donderdag 8 april 2010

Contrast

Ik ben een beetje vroeg, maar ik dacht dat dit thema op 1 april gereed moest zijn. Toen het thema contrast bleek te zijn, wist ik dat ik iets met zwart/wit zou gaan maken. Ook liep ik al een tijdje rond met het idee om iets met vinger afdrukken te doen. Deze twee ideeën kon ik goed combineren. Na wat geklieder - en een heel A4tje met vlekken - bleek één vingerafdruk geschikt te zijn. Pas nadat ik dit gedaan had, kreeg ik het briljante idee dat een stempelkussen beter had gewerkt dan losse inkt en papier:
Deze afdruk heb ik vergroot tot de maat nodig voor deze uitdaging. Ik gebruik hiet Rapid Resizer voor:
Deze lijntekening heb ik op transparant papier overgetrokken, vastgespeld op een zwarte lap en vervolgens met zwart garen doorgestikt. Hierna voorzichtig het papier weggehaald en met witte textielverf (Lumiere) en een kleine kwast alle lijnen ingekleurd. Het resultaat ziet er zo uit:

Achteraf gezien had ik de quilt eerst moeten strijken voordat ik er een foto van nam :-). Omdat de veiligheidsmaatregelen overal steeds strikter worden, heb ik de quilt "Identity check" - Identiteitscontrole - genoemd.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Eeen heel apart idee Wil Zwart- wit geeft altijd een bijzonder effect en contrast! Ook origineel om een vingerafdruk te verwerken!Ik wil eigenlijk ook wel weten wat precies Rapid Resizer is?

Suus zei

Ik vind `m erg goed.

Trees zei

Ik vind het heel apart en erg goed gelukt.
Wanneer moet dit iten eigenlijk klaar zijn?

Trees

mia zei

Wat een leuk effect heeft je vingerafdruk.

Anoniem zei

Mooi, het idee en de uitwerking!