Pagina's

maandag 19 april 2010

"Heavy Metal" 2 Thema "Contrast"

Tijdens de bijeenkomst in Hilversum had ik het al laten zien. Mijn quiltje voor het thema "Contrast" Dat ik gezocht heb in het materiaal. Zijde en Metaal. Ik kwam op het idee, doordat ik een zak met resten zijde kreeg van een goede kennis. Daarbij een pakje metaal wat nog in de lade lag, en het idee was er. Het metaal is op verschillende manieren bewerkt. Embossing , Prikken, Gegolfd , Gestempeld, en gestikt. Daarna gerangschikt op de zijden vierkantjes en organza met metaal erin geweven . Verder bewerkt met stempels en stikwerk. De titel komt van de muziek, waarnaar mijn zoon als tiener graag naar luisterde. En ik uiteraard vanzelf ook! Heavy Metal I , is een A-vier werkje geworden voor de yahoo groep dagboekquilts. A-Fier.

Als inspiratiebron gebruikte ik deze afbeelding, die ik zag in een kunstboekje ,van Paul Klee. Natuurlijk wel wat aangepast .

2 opmerkingen:

mia zei

We hadden deze al gezien in het echt, geweldig zoals jij met je materialen omgaat.

mia

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Heel mooi quiltje, grappig uitgewerkt zo met al die vierkantjes. Is altijd een beetje moeilijk om metalen te verwerken, is toch een compleet ander materiaal. Goed gelukt.