dinsdag 5 oktober 2010

Mystic

Het is zo stil rond dit thema, hebben jullie al een ontwerp gemaakt of zitten jullie net als ik te brainstormen hoe een en ander van de stoffen kan worden uitgedrukt.
Bij elk thema komen weer de lessen van Elisabeth van Q.S. naar voren. Wat betekend het, welke associaties heb je, en hoe kan je met die gegevens verder.
Als je met al die gegevens in een slapeloze nacht gaat zitten goochelen op internet dan gaat er een hele wereld voor je open. Van Ra tot en met Stonehenge, van engel tot heks en ga zo maar door.
Ik heb genoeg ideeën opgedaan, nu nog uitwerken.

7 opmerkingen:

Hannie zei

Je hebt gelijk Mia.Zo heb ik het ook gedaan,en iets gevonden. Nu nog uitwerken!
Ik ben erg benieuwd naar alle andere idëeen?

Hilde van Schaardenburg zei

Mia, u bent een geweldige beheerder van De-Uitdaging. Aansporing op een luchtige en ook doelgerichte manier, leuk!
Ik zal met de "Fliegende Holländer" werken. Het vraagt van mij heel veel, omdat je met "er is meer tussen hemel en aarde" bezig bent.
Ja, ik ben ook heel benieuwd, wat alle anderen met het thema aangaan.

Anoniem zei

Ook ik ben aan het brainstormen en inderdaad Mia ik ben ook gaan googelen maar ik ben er nog niet uit. Ik blijf met mijn gedachten wel rond een bepaalde liedjestekst cirkelen...
Marjo

Margeeth zei

Ik ben er nog niet eens helemaal uit wat het nu precies betekend "Mystic". Het eerste waar ik aan moest denken bij dit thema was een film die ik ooit zag: "Mystic Pizza", er zijn nl stadjes in Amerika die Mystic heten.

Margeeth zei

Betekent met een t dus, niet met een d, Margeeth!

Corinne zei

Mystic betekend voor mij geheimzinnig of mytisch. Ik ga iets met de Heilige Graal doen. Is het een beker waar Jesus uit dronk tijdens het laatste avondmaal. Is het een schaal die het bloed van Jesus opving tijdens zijn kruisiging. Of is het Maria Magdalena die zijn nagelacht droeg. Het thema waar het boek "Da Vinci code" van Dan Brown op gebaseerd is. In de Arthur legende vind Parcival de Graal. Alleen hij is rein en onschuldig genoeg om de graal aan te raken. Het zijn geweldige verhalen. Ik ben nu nog druk met een andere cursus maar de quilt zit al helemaal in mijn hoofd en de stoffen liggen al klaar, nu nog even de tijd vinden.....

Jans Koster Emmens zei

In het (engelse)woordenboek betekend mystic "verborgen". Misschien geeft dat ook mogelijkheden? Spannend!