zondag 9 januari 2011

Herinnering aan mijn opa


Mijn mooiste jeugdherinneringen heb ik aan mijn opa. Hij leerde me lezen toen ik vier jaar was. Van hem kreeg ik altijd boeken, waarvan Bolke de Beer er een was. En hij nam me mee naar de bibliotheek.
Dit speelde zich allemaal af vlak na de oorlog en naar de film gaan was best bijzonder. Ik weet het dus nog goed, het was een film over Heidi.
Ik heb een aantal onderdelen op stof afgedrukt. Gewerkt in lila tinten, omdat dit de lievelingskleur van mijn opa was. De sigarenbandjes zijn er op geplakt en ik heb er hoefijzers op getekend omdat mijn opa smid was.
Het liedje van Leen Jongewaard paste goed bij hem daarom heb ik het op stof, enigszins aangepast, opgeschreven.

Trees

10 opmerkingen:

Ellen zei

Een mooie jeugdherinnering Trees die je mooi verwoord hebt in je quilt en je verhaal.

Hannie zei

Wat een mooie herinneringen aan je Opa! Heel leuk en kleurig verwerkt. Het is op deze manier een ode aan je Opa geworden!

Anoniem zei

Inderdaad, een ode aan jouw grootvader. Een mooi geheel.
Marjo

nadia zei

Wat een lieve herinnering, jij hebt heerlijke tijden doorgemaakt met jouw opa! Mooi dat je 'm uitgevoerd hebt in de lievelingskleur van je opa paars, het is een prachtig plaatje geworden!

christina zei

wat heerlijk moet het zijn om zulke fijnen herinneringen te hebben aan je opa. En nu ook nog omgezet in een quilt. Fantastisch hoor

Margeeth zei

Leuk gedaan Trees, ik kreeg gelijk dat liedje in mijn hoofd.

mia de vos-weber zei

Hoi Trees, wat een prachtige combinatie van kleuren heb je gekozen voor jouw herinnering, ook de label aan de achterkant voor het "nageslacht" is mooi uitgewerkt. gr.mia

Jans Koster Emmens zei

Ook door de kleur een mooi quilt geworden.

Corinne zei

Een quilt met herinneringen en vol met liefde. Heel mooi geworden.

Quilt Idea zei

Wat mooi gedaan. Heerlijk om zulke fijne herinnering om te kunnen zetten in een quilt.