woensdag 5 januari 2011

Vissen bij ome Wout....


Mijn jeugdherinnering zijn de "visuitstapjes" die ik als klein meisje met mijn ouders en broer maakte naar Ome Wout. Ome Wout was een broer van mijn opa, hij woonde samen met tante Ger in het Woerdense Verlaat in een prachtig huis met een hele grote steiger aan de Nieuwkoopse plassen. Wat vond ik het altijd spannend als mijn vader mij 's ochtends om 4 uur wakker maakte en ik anderhalf uur later bibberend van de slaap met mijn hengeltje aan de waterkant zat. Wakker was ik meteen wanneer ik beet had en mijn vader moest komen om het spartelende visje van de haak te halen, want dat durfde ik toen nog niet. 2 Uur en drie boterhammen met gebakken ei verder had ik er wel weer genoeg van en werd ik binnen door ome Wout en tante Ger verwend met warme chocomel..... een jeugdherinnering met een gouden randje!!

De basis voor deze quilt bestaat uit een onderlaag van geverfde vliesofix met ingelegde draden (als een soort vislijn) met daaroverheen 2 lagen organza en een laag zilverkleurige stof. Na het doorstikken van de "golfjes" heb ik gedeelten weggeknipt zodat de diverse kleuren zichtbaar worden. Het plan was om er nog diverse stiksels op aan te brengen, maar dat werd een hopeloze bobbelige toestand. Om het geheel een beetje een "meisjesachtig" uiterlijk te geven heb ik de vissen geknipt uit kanten stof. Hieronder nog een detailfoto

Ik heb erg genoten van deze, voor mij eerste uitdaging en kijk al weer uit naar de volgende!

7 opmerkingen:

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Een leuke verbeelding van jou jeugdherinnering. Kanten visjes om het meisjesachtig te maken vind ik een goede idee, ze hadden nog wat meer mogen spartelen als bij het van het haakje halen.

Hannie zei

Een fijne jeugdherinnering,die je heel mooi hebt weergegeven! Leuk idee van de kanten visjes!

marjolijn zei

Hij is heel mooi geworden. En inderdaad mooi die kanten visjes. Ik ben nog druk bezig met mijn eerste uitdaging, maar er begint wat te komen.

Anoniem zei

Mooi geworden! Wat een leuke jeugdherinnering! Goed idee die visjes in kant. Ze hadden iets meer kunnen spartelen zoals Marjo S zei dat geeft dan meer beweging in de quilt. Prachtige quilt.
Marjo L.

mia de vos-weber zei

Wat een leuke uitvoering van jouw jeugdherinnering, grappig dat we aanvankelijk op het verkeerde been werden gezet. Het werd daardoor heel spannend om te zien wat het worden zou.

gr.mia

Corinne zei

Hele mooie start bij de Uitdaging, is een mooie quilt geworden. Leuk om de herinneringen te lezen.

Quilt Idea zei

Goed begin! Die kanten visjes vind ik heel mooi bedacht. Ik mis inderdaad ook wel wat beweging maar al met al een mooie verbeelding van jouw jeugdherinnering.