Pagina's

dinsdag 1 maart 2011

Djembé

Voor het label Muziek heb ik het quiltje Djembé gemaakt. Een paar jaar geleden hebben we als familie een Djembé-les gehad. Het is heel erg leuk om met elkaar een ritme te leren trommelen! De warme klank uit deze houten trommels is geweldig!

Voor deze quilt heb ik verschillende modellen djembé’s getekend en van stof en met krijt op de handgeverfde ondergrond gezet. De grote trommel met organza er overheen en daar de handen overheen afgedrukt.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Afgelopen Zaterdag al even bewonderd in het echt,maar nu al helemaal klaar! Goed gewerkt zeg! En wat een leuke aanleiding was dit
De "handen" erbij maken het tot een prachtig geheel!

Marjo Stoeckart zei

Loopt je man nu met verf handen, of valt het mee. Ik bedacht later dat als je die heel dunne plastic handschoentjes gebruikt je ook daarmee handen kan afdrukken die nog de huidplooitjes laat zien. Maar dat is al mosterd na de maaltijd nu. Mooi resultaat en prachtig van kleur.

marjolijn zei

Geweldig, ik moest net als Marjo direct aan de handen van de man van Jans denken. Maar die handen maken het wel af hoor. Hij is echt prachtig geworden.

Jans Koster Emmens zei

Ja ja, de handen van te voren in gevet. Maar dat heeft niet gewerkt, ze zaten onder de verf. Eerst zeep, dan wasbenzine, spiritus, terpentine, het bleef maar roodbruin! Toen maar bleekwater: dat werkte. Maar de hele dag een gloorlucht aan zijn handen....... Op een paar plekken zit nog wat roestrood, dat zal wel wegslijten!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Ik had hem natuurlijk al gezien zonder handen en toen was het quiltje al heel mooi maar met de handen erbij wordt de punt op de i gezet. Goede aanvulling, heel sterk.

Marion zei

Geweldig mooi en de sfeer is zo afrikaans.

Anoniem zei

Prachtig. Mooie kleuren!
Marjo