Pagina's

dinsdag 12 april 2011

Mijn opa's schuurtje.


Dit is mijn eerste quiltje van 50 bij 50 cm gemaakt voor de groep De Uitdaging. Het was wel moeilijk dit keer om een goede foto te maken, nu ziet het er wat bleker uit dan werkelijkheid. Het quiltje 'Mijn opa's schuurtje' is ontstaan aan de herinnering aan mijn opa van moeders kant. Tot zo mijn 7e jaar woonden wij in bij opa en oma. Opa had zelf een schuurtje achter in de tuin gebouwd en hij verzamelde van alles. Hij zou het nu goed doen want hij was toen al helemaal in voor recyclen, alles kon hij wel gebruiken. Zo maakte hij van oude planken tafeltjes, kleine krukjes en bureau's. Zo'n oud bureau heb ik heel lang mee verhuisd naar al mijn huizen, van de woonkamer naar de slaapkamer en uiteindelijk naar de schuur. Maar nu was mijn man het toch zat dat oude bureau en heeft het helemaal uitelkaar gehaald. Het was gemaakt van dat degelijke eikenhout, is goed om te stoken in de vuurkorf en kachel. Maar al de spijkers heeft hij er voor mij netjes uit getrokken want die wilde ik nou weer voor het quiltje. De ondergrond is van repen geroestte stof, organza en een syntetische bruine stof. Deze repen zijn gevlochten en op vlieseline gestreken. Hierop de 'ramen' met zwarte katoenen stof (welke bewerkt is met bleek) en organza. Het organza is weer met de heatgun gesmolten. Ook is er op verwerkt een katoenen mul welke in een roestbadje heeft gelegen en daarna vastgestikt op krimpstof. Als je goed kijkt zie je ook 2 foto's, een van mijn opa en een van mij als meisje van 6 jaar. De spijkers heb ik zo hier en daar er op vast gezet met borduurgaren. Een heel verhaal maar een quiltje waar ik met plezier aan gewerkt heb. Ook heeft het mijzelf erg verrast hoe het thema roest mij weer tot mijn oude opa heeft gebracht. Marion.

10 opmerkingen:

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Er gebeurd hier heel veel en dat was ook zo in het schuurtje van je opa. Het is een mooie opbouw van vlakken en lijnen met de echte spijkers er bij.

mia zei

Bijzondere herinnering zo verteld op/met stof, spannend de verwerking van de spijkers.
gr.mia

Hannie de Beer zei

Hee, Toch gelukt om het dit mooie werkstuk te plaatsen!
Een goede herinnering aan je Opa.
Het schuurtje met je Opa aan het werk,heeft destijds veel indruk op je gemaakt, en dat is te zien in je verwerking, en te lezen in je verhaal!

Jans Koster Emmens zei

Prachtig ontwerp en boeiende herinnering! Jans

Irma Markus zei

Wat een mooi verhaal bij je mooie quilt!
De opbouw en de kleuren zijn prachtig, en wat gebeurt er veel, een quilt om goed te bekijken in het echt.
groet Irma.

Nienke zei

Ben speciaal op zoek gegaan naar de foto´s van opa en kleinkind, wat subtiel! Mooi uitgewerkt ontwerp hoor.

Ellen zei

Wat een mooi eindresultaat !!en een leuk verhaal.
Gr Ellen

Suus zei

Dit is een bijzondere quilt geworden des te meer door het mooie verhaal.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Heel mooi kunstwerk geworden en wat een mooie herinnering. Je hebt er veel werk aan gehad en dat zie je ook. Mooie opbouw, geweldig werk, zou hem graag in het echt willen zien.

Anoniem zei

Een mooie herinnering aan jouw opa.
prachtig verwerkt in een quilt.
Marjo