maandag 18 april 2011

Roos


Na verschillende ontwerpen ben ik hier op uit gekomen, een roos. Telkens kwam daar een mensfiguur in voor. Hoe ik het ook probeerde de man bleef maar terugkomen. Uiteindelijk heb ik een stapel quiltbladen zitten doorbladeren om op andere gedachten te komen. Toen viel mijn oog op deze roos. Ja dacht ik een woestijnroos. En weer kwam er een herinnering te voorschijn, mijn vader kon toen ik klein was, heel goed verhaaltjes liegen en een daarvan was dat hij lichtmatroos in de sahara was. De roos is ook bezongen door Bette Midler, geweldig twee aanknopingspunten om iets mee te kunnen doen. En behalve tulpen komen er bij mij in de vazen altijd rozen te staan, het liefst de Vicky Brown rozen. Jammer genoeg zijn die er niet altijd.De ondergrond is verroest met schuursponsjes die een dagje in het plastic hebben liggen broeien.

De roos is gemaakt door het roesten van mijn lantaarn. Het blauwgroen is shibori geverfde damast.
De lijnen op de achtergrond heb ik met dun haakgaren gestikt en de bladeren met een enkel goudmetallic garen.


Mijn roos

8 opmerkingen:

Hannie zei

Vaak blijft een idee maar in je hoofd zitten. Moeilijk om er iets anders voor in de plaats toe te laten. Toch is het je gelukt om verder door te denken tot dit ontwerp! Heel apart de roos in deze vorm. Een woestijnroos bloeit zodra er wat water bij komt!

Een bijzonder idee,en heel mooi vormgegeven! De vormen van je lantaarn zijn duidelijk in de stof te zien. En de golvende quiltlijnen geven een apart "zand"effect.
Een geslaagd ontwerp!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het stoere van al je roestvoorwerpen komt weer terug in deze stevige roos. Gecombineert met blauw is dat prachtig.

Corinne zei

Prachtig geworden Mia, mooi ontwerp en toch heel snel voorelkaar gekregen.

nadia zei

Het is heel mooi geworden Mia en ondanks dat het voor jou een moeilijk onderwerp was vind ik dat je er iets heel moois van hebt weten te maken. Weer een hele andere benadering van het thema en dat is één van de dingen die ik zo leuk vind aan onze groep, al die verschillende uitwerkingen van hetzelfde thema (ik kijk al weer uit naar de volgende....)

Anoniem zei

Goed gelukt jouw woestijnroos. Leuk idee.
Marjo

marjolijn zei

Best een moeilijk thema, zeker als er steeds hetzelfde in je hoofd blijft zitten wat je niet wilt. Je hebt er een prachtige oplossing voor gevonden.
gr. Marjolijn

Ellen zei

Een moeilijk onderwerp en toch een mooi resultaat,iedereen worsteld soms met een thema en de ene keer lukt het beter dan de andere keer.Zoals Nadia al schreef 16 roestquilts en allemaal verschllend maar wel mooi!!!

Irma Markus zei

Mia, wat knap om met die hoekige vorm toch zo'n mooie gevoelige roos te maken.
Het ziet er heel beijzonder uit.