zondag 22 mei 2011

Rust Roest van Tonny


Ook ik heb mijn Roest project klaar (al is het een beetje te llaat ). Ik had al eerder voor de letters Rust roest gekozen maar zag later dat meer mensen op dat idee gekomen waren. Ik heb de lap buiten geroest m.b.v. azijn en staalwol.Daarnaast heb ik dunne zijde gerubd met bronskleurige paintstick en vervolgens die motieven er op gestikt en doorgequilt. Het zwarte middenstuk met de klok is een gedecharchde (wat een woord) klok van een stencil van Tim Holtz. De letters heb ik overgenomen van stencils en gemaakt met rust powder en azijn.De roestbruine streepjes op het zwart heb ik gemaakt met de tip van een brus paint en metallic Lumiere verf .Vanwege het verweerde uiterlijk heb ik bewust de quilt niet netjes afgewerkt. Het zijn wel 3 lagen en hij hangt aan een tak uit de tuin.

8 opmerkingen:

Hannie zei

Nou, Tonny Bij jou "Roest" Rust niet heb ik de indruk! Mooi, de inzet met de klok. Het gerubde zijden stuk ziet eruit als kant!

Marjo zei

Die klok vind ik een leuk idee in het thema "Rust roest"
Marjo

Tonny zei

Dank jullie wel, allebei. De klok was idd bedoeld om het thema Tijd te vertegenwoordigen en het kant- achtige was ook gerubd met echte kant. Leuk dat jullie zo opmerkzaam zijn!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

De locatie van de foto en de afwerking vind ik echt passen bij de quilt. Dat stoere roest en fijne kantpatroon op de zijde zijn een mooi spannende combinatie

Trees zei

Ik vind hem heel erg mooi geworden Tonny. Heel bijzonder met die Klok erin.

Margeeth zei

Ooit zat ik in Leiden op korfbal en toen was er een club en die heette 'Rust Roest'.
Ik vind je quilt heel mooi, vooral de klok.

modern art zei

hoi tonny, wat leuk dat je de tijd hebt weergegeven, dank voor je uitleg. gr.mia

Ellen zei

Mooi geworden Tonny ,wat je met rubben bedoelt moet je me nog een keer uitleggen.Zoals Marjo al schreef ziet het er heel stoer uit
Ellen