donderdag 14 juli 2011

RED HOT

Bij de melding van het nieuwe thema: "de zon" wist ik meteen: "hiervoor heb ik dan al die jaren sinasappel-, mandarijnen - en uiennetjes gespaard. Voor het ontwerp ben ik uitgegaan van het feit dat de zon niet perfect glad en rond is maar een bewegende hete massa met uitbarstingen van gassen. De top van de quilt is een cirkel van rode stofjes met daaromheen een donkerblauwe katoen die na de eerste wasbeurt niet egaal van kleur was gebleven.
Op de cirkel heb ik lagen van netjes genaaid. Alles met de hand want dat was het makkelijkst met al die lusjes. Daarna heb ik met gele, rode en oranje netjes in flarden en bijpassende gekleurde schapenwol een compositie gemaakt. In het midden zitten ook repen netjes geknoopt als bij smyrna knoopwerk.
De sinasappelnetjes zijn zo stevig dat de flarden ook als de quilt hangt naar voren blijven zoals ook op de foto van de liggende quilt is te zien. maar dat wilde niet genoeg uitkomen op een foto van de hangende quilt.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Een mooie benadering om de zon als massa te bekijkjen. Dat heb je goed weergegeven met al die netjes, zeker met zo'n 3D effect.
Leuk.
Marjo

Ellen zei

sinasappel-mandarijnen-uiennetjes.
Daar maak je een geweldige ZON quilt van.Erg mooi.

Hannie zei

Een heel aparte benadering van "Zon"
Hij straalt echt de hitte af, door het 3D effect!

Trees Wolffers zei

Wat een bijzondere verwerking, en een mooie 3D verwerking. Heel erg mooi.

Irma Markus zei

Zinderend heet zo jou zon!
Komt goed uit met je netjes, leuk om die zo te verwerken.
Een grote hete, bubbelende massa.

marjolijn zei

Wat een geweldig idee hoe je die netjes verwerkt hebt. Ik zie er echt een hete blubberende massa in.
gr. Marjolijn

Jans Koster Emmens zei

Met allemaal netjes, heel origineel!

nadia zei

Wow prachtig, dit is weer een echte "Marjo" daar bedoel ik mee dat er een 3d-effect in zit :)
Geweldig idee om er netjes voor te gebruiken, je hebt het heel netjes (grappige woordspeling....) met de hand op de stof kunnen verwerken, het zal een heel werk geweest zijn.....de warmte straalt je tegemoed en een prachtig effect door 'm niet helemaal rond en strak te maken.

Corinne zei

Kom ik terug van vakantie staan er ineens een heleboel nieuwe zonnen klaar om te bekijken. Apart gedaan met de netjes, heel byzonder. Heel mooi resultaat.

Christina Fokkema zei

wat raar, deze komt nu pas te voorschijn bij bloglovin. maar beter laat dan nooit he. Ik moet wel lachen om al die netjes want ik bewaar ze ook al heel lang. Heerlijk toch dat je ze nu zo mooi hebt kunnen verwerken.