maandag 1 augustus 2011

Zonnevlammen

Een zonnevlam ook wel flare genoemd is een explosie op het oppervlak van de zon, die ontstaat door het plotseling vrijkomen van de energie die wordt vastgehouden in de magnetische velden waardoor straling ontstaat. Sommige van die uitbarstingen zijn zo groot dat ze op aarde het uitvallen van radioverbindingen en elektriciteitscentrales kunnen veroorzaken. Ik heb geprobeerd een quiltje met zonnevlammen te maken. Als je klikt op onderstaande link kom je bij de foto die mijn inspiratie is geweest.
http://funfactory.spruz.com/forums/?page=post&id=221F6438-96AE-464F-BADE-22F05329021B

De blauwe ondergrond en de zon zijn gemaakt van zelfgeverfde stoffen. De vlammen zijn gemaakt van organza die ik in model gesneden heb met een soldeerbout. Het grote voordeel hiervan is dat je het heel makkelijk op maat kan snijden en door de hitte wordt de rand meteen dicht gesmolten. Op de zon zelf zitten ook stukjes organza die maar gedeeltelijk zijn vastgezet waardoor de randjes omhoog krullen en er een 3D effect is. Helaas is dit moeilijk op de foto te zien. Langs de buitenrand van de zon krullen ook stukjes organza omhoog.

10 opmerkingen:

Ellen zei

Wat weer een mooie ZON.een explosie van kleuren en vormen.Een geslaagde uitvoering

Hannie zei

Schitterend Corinne,zoals je dit hebt weergegeven! Ik had er al vaker van gehoord, en gelezen. Heel goed die organza vlammen en ook de zon is prachtig. Je hebt er een heel bijzonder werk van gemaakt! Door de foto te vergroten, is toch wel te zien hoe je de "vlammen" hebt bewerkt!

marjolijn zei

Ook een heel bijzondere verwerking. Toevallig heb ik laatst ook dit soort foto's gezien. Heel fascinerend. Een prachtig resultaat hoor!
gr. Marjolijn

Marion zei

Leuk dat je je inspiratiebron erbij vermeld. Wat heb je het mooi gemaakt.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

fraai zo al die organza stralen en het 3D effect. Het geel ziet er heel heet uit.

Margeeth zei

Wat een mooie zon. Ik heb pas ergens een filmje gezien van die uitbarsting, maar dat kan ik nu natuurlijk niet meer vinden.

Anoniem zei

Een leuke benadering van de zon. Mooi uitgewerkt
Marjo

Irma Markus zei

De hitte straalt er vanaf!!
Goed gedaan met de organza, het zijn echte "vlammen"geworden.

Trees Wolffers zei

Heel bijzonder Corinne.Leuk dat je je inspiratiebron erbij hebt gezet. Ik vind het prachtig!!.

nadia zei

Mooi!! Prachtig verwerkt! Zelf heb ik de zonnevlammen ook voorbij laten komen bij het kiezen van een ontwerp, uiteindelijk liep ik vast op de uitwerking maar jij bent er heel goed in geslaagd!