dinsdag 7 februari 2012

Een gebruikte jas

Zoals in voorgaande berichten is te lezen, was het laatste thema voor onze groep: gebruikt.
Voor mij was dit een lastig thema, want ik heb niks met materialen als oude poetslappen of sinaasappelnetjes. Dus wat moet je dan?
De laatste maanden ben ik druk bezig geweest met thermofaxscreens en toen had ik opeens een brainwave. Ik had 2 screens met mooie veren en ook had ik pas een zak met prachtige veertjes gekregen van mijn schoonmoeder: de jas van de vogel. Ook had ik nog een oude jas van mezelf. Dat werd de basis voor de verwerking van dit thema. De quilt heet dan ook: Een gebruikte jas.

De quilt is gemaakt met zelfgeverfde lappen die bedrukt zijn met behulp van diverse thermofaxscreens. Ook is er geprint op restanten van mijn oude jas. Ook het label van de jas is verwerkt in de quilt. Ik vond de merknaam zo mooi: Et Dieu créa la Femme.


En nog een detail waarop goed te zien is hoe de veertjes van de parelhoen in de quilt verwerkt zijn.


3 opmerkingen:

Hannie zei

Een prachtige compositie,en een aparte benadering! je moet er maar opkomen. Een gebruikte verenjas! Erg mooi met de screen prints.

Johanna Zweden zei

Schitterend
Groetjes Joke

Dea zei

Weer zo'n bijzondere uitwerking van het thema. Mooie kleuren en materialen heb je gebruikt. Het is een prachtig geheel geworden.