donderdag 2 augustus 2012

Feniks (Vuurvogel)

Toen het thema vogel bekend gemaakt werd dacht ik meteen aan een Feniks. Ik ben al eerder met mythologische dieren aan de gang geweest en de Feniks stond al op mijn verlanglijstje dus de puzzelstukjes vielen meteen op zijn plaats.
Er wordt in verschillende culturen over verteld, het meest gangbare verhaal is dat deze vogel aan het eind van zijn leven in de brand vliegt en herboren wordt in zijn as. Daarom wordt er ook wel over Vuurvogel gesproken.
Het maken van dit werk heeft wel de nodige moeite gekost. Nadat de vogel geappliqueerd was heb ik eerst de achtergrond ingequilt. Echter dit is heel intensief gebeurd met als gevolg dat de stof helemaal ging vervormen. Daarna eerst de vogel net zo intensief ingestikt. Vervolgens heb ik in de achtergrond lijnen gestikt loodrecht op de eerste achtergrond lijnen om de vervorming tegen te gaan. Dat hielp wel maar niet genoeg. Volgende stap was helemaal nat spuiten, opspannen en op vakantie gaan. Toen ik terug kwam was het werk bijna helemaal recht. Het laatste quiltwerk heeft het probleem opgelost. Echter door dat het werk nat is geweest is de zwarte verf van de achtergrond stof een beetje gaan afgeven op de geapliqueerde vogel. Daarna heb ik dit weer ingekleurd met gele paintsticks. En als laatste met rode paintsticks accenten aangegeven om een vuurgloed rond de vogel te creeeren, met bovenstaand resultaat.


10 opmerkingen:

feltfree på Åsly zei

Ik heb hier maar een woord voor:"Wauw".
groetjes Frederika

Hannie zei

Een zeer fraaie Vuurvogel Corinne. Schitterend vormgegeven, ook het intensieve quiltwerk is prachtig!

Trees Wolffers zei

Wat een prachtig resultaat Corinne. Het was het werk wel waard

mia zei

Heel mooi gemaakt het is te zien dat er heel veel denkwerk en maakwerk in zit, gr.mia

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Je had me verteld dat je de feniks wilde doen. Deze Feniks is geweldig qua vormgeving en kleur geworden. En af en toe je werk een poosje niet zien en de rust geven werkt hier dus ook.

Anoniem zei

Wat een werk Corinne, maar het resultaat mag er zijn.

Irma Markus zei

er kwam heel wat vakwerk aan te pas en uiteindelijk een prachtig resulaat. mooi van kleur en verdeling op de achtergrond.

Lidy zei

Je moeite is wel beloond.Het is een mooie quilt geworden Ik vind vooral de vorm van de vogel erg mooi

Essie's Quilts zei

Prachtig, heel sterk visueel heel erg mooi vormgegeven!
Gr. Essie

meta zei

Op de foto is hij ook al zo mooi!