zaterdag 11 augustus 2012

rode kardinaal

Mijn vogel komt wat later aan gevlogen, maar hij komt dan ook helemaal uit Canada. Het is de rode kardinaal. Ik zag hem toen ik daar was tijdens de periode van de Nederlandse quilttentoonstelling van het quiltersgilde. Het is een bijzondere gewaarwording om dat fel rode vogeltje daar te zien in de tuin bij familie. Hij komt daar in het wild voor en overwinterd ook. Dat steekt goed af tegen die enorme hoeveelheid sneeuw die ze daar hebben. Er is op deze quilt veel te zien want  het is uitgegroeid tot een herinnering aan die reis.

Ik heb eerst de stof geverfd en met textielverf bestempeld. Ik heb een stempel gemaakt van het Canadese symbool, het esdoornblad, en dat er aan de zijkanten op gestempeld. Daarna de foto's op textiel geprint en op de quilt bevestigd en met extra machinaalborduurwerk bewerkt. De andere bladeren aan de zijkant zijn van verschillende stoffen en erop geapliceerd. De kardinaal heb ik met threadpaint techniek op andere stof gemaakt en als laatste op de quilt genaaid.

7 opmerkingen:

Hannie zei

Erg leuk zo'n reisverslag met rode kardinaal! Wat zijn ze mooi hé, die vogeltjes! Je hebt er een heel eigen apart werkje van gemaakt!

Corinne zei

Heel mooi uitgewerkt. Die Kardinaal is prachtig geworden. Doordat hij eerst is gemaakt en later op het werk is gezet komt hij helemaal naar voren, echt een highlight. Heel byzonder geworden. En dan de reis erbij, echt mooi werk.

mia zei

Prachtige bewerking van Vogel, erg leuk dat de herinnering aan Canada hier in verwerkt is, gr.mia

Anoniem zei

Prachtig uitgewerkt!

Anoniem zei

Prachtig uitgewerkt!

Anoniem zei

Prachtig uitgewerkt!

Hannie zei

Een heel goed idee om met de prachtige rode kardinaal ook de herinneringen aan Canada me te verwerken!
gr. Hannie