Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Floris

 
 
Bij Muzikale verbinding dacht ik aan een herkenningstune van een muziekstuk, film of liedje dat herinneringen oproept uit het geheugen. Ik heb gekozen voor de muziek van de jeugdserie " Floris" uit najaar 1969. Een zwart/wit  tv serie over stoere ridders waar mijn oom een kleine rol in had als spion van van Gelre. Mijn eigen oom op tv en Rutger Hauer als Floris maakte echt een blijvende indruk op mij. De begin-tune bleef  duidelijk hangen.  De quilt is opgebouwd uit.4 losse quilts weer aan elkaar verbonden met in het miden het woord " Floris" Drie delen zijn gemaakt met een top met de foto van de tv-beelden op stof geprint en dan gequild. Bij de afbeelding van mijn oom staat zijn naam 2 keer. Eerst zoals op de titelrol zoals  in de aflevering "de Wonderdoener" en daaronder hoe zijn naam eigenlijk gespeld had  moet worden. De muzieknoten op papier is direct getekend op stof en gequild. 

 
 
Ik heb toestemming gevraagd aan de componist van de Floris muziek of ik deze mocht gebruiken op mijn quilt. Deze kreeg ik, Julius Steffaro is Jan Stoeckart, mijn schoonvader.
 
Voor de muziek bij de quilt:


6 opmerkingen:

mia zei

Wat een leuke combinatie, Floris en je schoonvader. Leuke quilt en mooi bedacht.

Hannie de Beer zei

Een heel leuke verwerking, met mooie herinneringen aan je oom! Onze kinderen, en ik zelf ook, genoten altijd van de serie!

Trees Wolffers zei

Wat een leuke herinnering achter de quilt.

Ellen zei

Hoe kom je op het idee!! prachtig

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Dit wekt herinneringen op. Ik heb vroeger heel wat uurtjes voor de tv gezeten en weg gezwijmeld bij Floris. Heel mooi geworden. Alles in grijs geeft het iets extra's.

Irma Markus zei

wat een herkenning, en fraai uitgevoerd. Ben benieuwd hoe de grijzen in het echt zijn.