maandag 18 november 2013

Reach out and touch.....

Voor het thema mensen moest ik nog steeds mijn quilt plaatsen op dit blog. Ik ben erg druk geweest en daarom was dat nog steeds niet gelukt. Maar nu dan toch eindelijk. De quilt was al wel klaar en was te zien tijdens de tentoonstelling in 't Vinkhuys in Groningen.

Ik heb er voor gekozen om te verbeelden dat mensen elkaar de helpende hand moeten reiken, vandaar de titel "Reach out and touch....".

Al met al kreeg dit ook een zeer persoonlijke betekenis, omdat ik mede door Aart geholpen ben aan dit idee. Dat was niet zijn of mijn opzet, maar tijdens een gemeenschappelijke bijeenkomst heeft hij mij met zijn quilt in wording enorm geïnspireerd om deze achtergrond te gaan maken.

De achtergrond bestaat uit allemaal lapjes écrukleurige stof en stukken kant die zijn bedekt met een organza in verloopkleuren. Na intensief quilten is de heatgun er op gezet, waardoor delen van de stof en vooral de stukken kant mooi zichtbaar worden.
De mensen zijn geknipt uit handgeverfde stof en op de ondergrond geappliceerd.

7 opmerkingen:

mia zei

mooi uitgewerkt thema, titel zegt veel

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Bijzonder mooi uitgewerkt dit thema. In het echt, konden we de fraaie details nog beter bekijken!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het is een heel speciale " achtergrond " geworden met mooie kleuren en structuur. En in Dronten konden we er met de neus er boven op om het effect te zien.

Irma Markus zei

Fijne invulling van het thema.
En de achtergrond met dat kant ziet er goed uit, lijkt me bijzonder om in het echt te zien.

Ellen zei

Mooie weergave van Mensen!de quilt straalt warmte af.

Jans Koster Emmens zei

Bijzonder van kleur, met prachtige structuur.